2024/04/29

Nauja telefonų abonentų knyga. Vienam davė, kitam – ne

Prieš šešerius metus išleista buvusios AB “Lietuvos telekomas„ telefonų abonentų knyga, besinaudojantiems jos informacija, aiškiai jau nugyvenusi savo amžių ne tik apdaro nusidėvėjimu, bet ir tuo, kad atsirado daug painiavos su abonementais. Ir nereikia tuo stebėtis, nes didelių pokyčių laikmečiu nemažai bendrovių, firmų, įmonių nutraukė savo veiklą bei įsisteigė naujų, ne vienas šimtas privačių asmenų laidinį telefono ryšį pakeitė į mobiliojo. Tad daugybė telefono adresų tapo paprasčiausiomis šio leidinio šiukšlėmis.

Taip TEO LT, AB klientams bemąstant apie senąją Kupiškio rajono telefonų knygelę, pasirodė ir nauja: “Informacijos ir telefonų knyga (verslui ir namams), Kupiškis (Kupiškio rajonas) 2007″. Jų gavo sutartis su leidėjo atstovu pasirašiusios 2006 metų rudenį ir nemažus pinigėlius sumokėjusios su verslu susijusios bendrovės, įmonės ir šiaip įstaigos, bei nežinia kiek privačių abonentų. Kai kuriems jų naudotojams susidarė įspūdis, jog prie šio leidinio, susijusio su informacija, gali būti prisidėjusi “Kupiškėnų minčių„ redakcija ir todėl jos darbuotojams teko išklausyti kai kurių priekaištų. Pavyzdžiui, kodėl adresatas “Advokatai„ sugretintas su “Antrinės žaliavos„. Nors iš karto matyti, kad leidinio sudarytojas šiuose puslapiuose paisė įprastinės abėcėlinės sekos. Tačiau žmonėms asociacijų susidaro įvairių. Vadinasi, ne viskas apgalvota, jog kiekvienas, pateikęs jam svarbią reklamą ir už ją solidžiai užmokėjęs, būtų patenkintas.

Žmonės įpratę, jog “Kupiškėnų mintys„ išklausytų kuo įvairiausias jų bėdas, kurių jiems pridaro įvairių paslaugų teikėjai. Antai vienos bendrovės vadovas apmaudavo, kad šioje telefonų knygelėje neteisingas nurodytas jiems su verslo reklama susijęs pats svarbiausias telefonas. Galėtum ir vėl pasakyti, kad pretenzija visai ne tuo adresu, tačiau intrigavo tai, jog didmiesčiuose įsikūrusios reklamos firmos savo įsipareigojimus atlieka ne taip skrupulingai, kaip pradžioje žada.

Pavyzdžiui, šios telefonų knygelės leidėjų sutartyse pasižadėta reklamos vietos pirkėją supažindinti su jo pristatymo maketu, atsižvelgti į visas pastabas. Jeigu iš tikrųjų taip būtų daryta, ir tokių pretenzijų niekuo dėtoms “Kupiškėnų mintims„ nebūtų. Beje, ne vienas sandorininkas kupiškėnas pabrėžė, jog už reklamą sumokėjęs solidžiai. Kitas ir neatkreipęs dėmesio, kad sutartyje buvo pažadėta daugiau leidinio egzempliorių negu gavo iš tikrųjų. Kaip sakoma, kur mūsų neprapuola.

Teisybė, kai kas ir apsidžiaugė, tačiau sunku pasakyti, kiek tokių telefono abonentų yra. O žmonės apsidžiaugė tuo, kad šių metų pradžioje iš savo pašto dėžutės išsiėmė tą naująją telefonų abonentų knygelę ir nežinojo net kam už ją padėkoti. Bet kaip dažnai atsitinka: vienas džiaugiasi dovanėlę gavęs, o kitas tokius pat nuopelnus turėdamas ir nieko nepešęs – piktinasi. Štai ir vėl skambutis “Kupiškėnų mintims„: “Pasakykite, kur galėčiau įsigyti naująją Kupiškio rajono telefonų knygelę? Sumokėsiu, kiek ji kainuos, nors keli daugiabučio kaimynai ją veltui gavo…„

Moters pokalbininkė, šį kartą irgi primiršusi įvykusias didžiules reorganizacijas, spėja, jog šį leidinį galėtų platinti Kupiškio paštas. Deja, interesantė už kelių minučių informuoja, jog paštas nei veltui dalijo šias knygutes, nei turi jų parduoti. Tad ką dabar redakcija gali jai patarti?

Belieka apžiūrėti šį leidinį iš visų pusių ir kreiptis nurodytu telefonu į reklamos agentūrą UAB “Saulės spektras„: kur laidinio telefono abonentai galėtų įsigyti naująją knygelę? Iš kelių pokalbių su šios bendrovės darbuotojomis Rima Kedraityte, Dalia Štitiliene pavyksta sužinoti, jog tokių pretenzijų tarsi ir neturėję būti. Visi linijinio telefono naudotojai, kurie Teo LT, AB leidimu paskelbti šiame leidinyje, turėjo gauti Kupiškio rajonui skirtąjį informacijos ir telefonų leidinuką. Jis išleistas 4400 egzempliorių tiražu, iš jų 3500 knygelių turėjo patekti į privačių abonentų rankas. Nemokamai, supraskim – besireklamuojančių šiame leidinyje verslininkų sąskaita. Tačiau kad toks pažadas TEO LT, AB, leidusiam skelbti savo klientų telefonus ir adresus, įvykdytas, labai abejotina. Negana, kad daugelio kaimo vietovių gyventojų, besinaudojančiųjų linijiniu telefonu, negavo naujos telefonų knygelės, iki balandžio pirmosios jos nebuvo gavę ir daugelis miestelėnų. Beje, net sunkiai įsivaizduojama, kad šio leidinio platintojas (-ai) įstengtų asmeniškai aplankyti visus kaimo vietovėse gyvenančius abonentus ir padovanoti jiems informacinį leidinėlį.

Į klausimą, ką patarti kupiškėnams, kurie kreipiasi į rajono laikraščio “Kupiškėnų mintys„ redakcijos skyrelį “Klausiate – atsakome„ dėl šio leidinėlio įsigijimo, Vilniuje esančios UAB “Saulės spektras„ jau paminėtos specialistės sakė, jog šie asmenys turėtų kreiptis į pastarąją bendrovę leidinyje nurodytu telefonu ir jiems knygelė bus išsiųsta. Tačiau už tokį mūsų tarpininkavimą tik ką padėkojusi kupiškėnė po keliolikos minučių tuo pačiu liūdnu balsu mums atraportavo: “Saulės spektro„ darbuotoja paaiškino, jog vargu ar tas prašymas bus patenkintas, nes leidinio tiražas neva jau visas išdalytas, kam ir priklausė…

TEO LT, AB atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, “Kupiškėnų mintims„ pasiteiravus, ar jo atstovaujama bendrovė bent kiek susijusi su minėtos Kupiškio rajono telefono knygelės leidyba, paaiškino, jog tik tiek, kad buvo leista skelbti privačius abonentus. Jo nuomone, TEO LT, AB tarnybos teikia abonentams nemokamai visą reikalingą informaciją ir tokie leidiniai jau nebėra būtinybė. O šiuo atveju – ir kas galėtų pareikalauti, kad visi abonentai šį leidinį gautų?

Galima tikėtis vieno: UAB “Saulės spektras„ ne iki galo padaryto darbo imsis kitas šios rinkos konkurentas ir galbūt pagalvos apie tokio leidinio žmonėms priimtiniausią platinimą – jį nusipirkti.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video