2024/05/05

Klausėte – atsakome

“Tvarka ir teisingumas„ pasigedo tvarkos

Į redakciją kreipėsi partijos “Tvarka ir teisingumas„ (liberalų demokratų) rajono skyriaus pirmininkas Dangirdas Mikšys, kuriam įtarimų sukėlė iš prokuratūros gautas laiškas.

Kaip jau ne kartą “Kupiškėnų mintys„ rašė, šios partijos deleguoti rinkimų stebėtojai užfiksavo rinkimų pažeidimų. Rajono apylinkės prokuratūra, baigusi tirti bylą, jiems atsiuntė laišką, kuriame informavo apie tai, kokį sprendimą prokuratūra priėmė ir paaiškino, kad, nesutinkant su šiuo sprendimu, per tris dienas galima jį apskųsti Kupiškio apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Neaiškumų kilo todėl, kad prokuratūros raštas yra pasirašytas kovo 23 dieną, o adresatą jis pasiekė tik kovo 29 dieną. D. Mikšys teiravosi, nuo kada skaičiuojamos tos trys dienos, per kurias galima apskųsti sprendimą, nes laiške formuluojama taip “…per tris dienas nuo šio pranešimo dienos„.

Rajono apylinkės prokuratūroje mums labai aiškiai išdėstė, kad visais atvejais treminas, per kurį galima skųsti, yra skaičiuojamas nuo tada, kai adresatas gavo laišką ar pranešimą. Vadinasi, šiuo atveju apskųsti sprendimą teismui buvo galima iki praėjusio pirmadienio.

Apie R. Stančiką dar rašysime

Ne vienas skaitytojas domisi, kodėl “Kupiškėnų mintys„ neberašo apie Renato Stančiko bylą.

Primename, kad ši byla keliavo iš vienos institucijos į kitą, kol galų gale pasiekė Rokiškio apylinkės prokuratūrą. Ten buvo nutarta atlikti dar vieną ekspertizę, kurios rezultatai turėtų paaiškėti gegužės arba birželio mėnesį. Visai nesvarbu, kad pasikeitė bylą kuruojantis prokuroras – tie terminai nei pailgėjo, nei sutrumpėjo. Kai bus naujų žinių apie šią kupiškėnus dominančią istoriją, “Kupiškėnų mintys„ praneš.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video