2024/04/29

Salės futbolo finalas – be intrigos kibirkščių

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje praėjusį šeštadienį kovoje dėl pajėgiausios komandos futbolo klubas “Narjanta„ įtikinamai 7:1 (5:0) įveikė “Sporto mokyklos-Statvistos„ ekipą ir pelnytai (trečius metus iš eilės) iškovojo rajono kūno kultūros ir sporto centro įsteigtą čempionų taurę.

Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotojo Dariaus Barono vadovaujami futbolininkai visą žaidimo laiką (finale komandos rungtyniavo du kėlinius po 20 minučių) turėjo neginčytiną pranašumą, kurį realizavo Dainiaus Dobilo (dviem), Dariaus Zabulio (taip pat dviem) ir Raimundo Kvietkausko, Mindaugo Bernotavičiaus bei Gintaro Kurklio įvarčiais. Sporto centro direktoriaus Zigmo Paulausko treniruojamiems moksleiviams garbės įvartį pelnė Nerijus Starkus. Pastarieji, nors ir susidarydavo dėkingų progų įvarčiams pasiekti, bet lemiamu momentu šaudė pro šalį, arba baigiamoje atakos fazėje nemažas potencines galimybes turinčio jaunimo ketinimus spėdavo suardyti kibūs priešininkų gynėjai. Keliais UAB “Statvista„ sportininkais sustiprinta salės šeimininkų ekipa neįmušė ir į varžovų vartus už Aido Navicko šiurkščią pražangą skirto devynių metrų baudinio.

Finalas parodė, kad apie klubo atjauninimą jau mąsto ir nuolat stabilų žaidimą demonstruojanti “Narjanta„. Sporto aistruoliai šį kartą čempionų komandoje išvydo greta tituluotojo tėvo Gintaro Kurklio rungtyniaujantį ir jo sūnų Deivydą. Turėdamas tik 13 metų perspektyvus “Šaltinio„ sporto veteranų klubo vaikų futbolo grupės auklėtinis (treneris Ričardas Puntuzas) jau drąsiai grumiasi su vyrais, technika mažai kuo jiems nusileidžia.

Rungtynėse dėl trečios vietos taurės ir bronzos medalių intrigos kibirkštys taip pat nešokinėjo. Neatlaikę intensyvaus spaudimo “Legionieriai„ pasekme 5:13 (2:7) kapituliavo “Alaus mėgėjams„, tarp kurių ypač rezultatyviu žaidimu išsiskyrė Irmantas Mykolaitis ir Kęstutis Grigaliūnas, pelnę po 4 įvarčius. Dukart varžovų vartininką nuginklavo Dainius Kuzmickas, po kartą – Rytis Laucius, Giedrius Kubilius ir Laimis Bukys. “Legionierių„ gretose pasižymėjo Silvijus Baniulis (2 įvarčiai), Šarūnas Kriūka, Vaidas Alekna ir Aldas Jankauskas (po 1).

Penktojoje, paskutinėje, turnyro lentelės pozicijoje atsidūrė šių pirmenybių debiutantai “Veteranai-Šaltinis„, patyrę visas nesėkmes. Vis dėlto rajono sporto veteranų klubo “Šaltinis„ prezidento Romo Semėno suburta komanda įrodė, kad dar turi kvapo ir nepamiršusi apgaulingų judesių. Jos sužaistų mačų balansas: 10 įmuštų ir 35 praleisti įvarčiai.

Nuostolių iki finalo neišvengė net ir “Narjanta„, 4:6 turėjusi nusileisti “Alaus mėgėjams„, tačiau tai buvo vienintelis daugkartinių čempionų kluptelėjimas. Vieno rato sistema tris kovo savaites vykusiose varžybose prieš lemtingą dvikovą jie buvo surinkę 9 taškus (įvarčių santykis 38:16), garantavusius pirmąją vietą.

Įteikdamas apdovanojimus kūno kultūros ir sporto centro direktorius Z. Paulauskas sportininkus paragino, kad jau dabar pradėtų ruoštis liepos mėnesį prasidėsiančiam rajono reguliariajam lauko futbolo čempionatui.

Rajono futbolo grandai atstovauja “Narjantai„: (iš kairės) klūpo Darius Zabulis, Eitaras Kriauza, Darius Baronas, Vytas Venckus ir Gintaras Kurklys, stovi Mindaugas Bernotavičius, Mantas Rezka, Raimondas Kvietkauskas, Vilius Bukauskas, Aidas Navickas, Deivydas Kurklys ir Dainius Dobilas.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video