2024/04/25

„Varpelyje“ duris atvėrė dailės terapijos kabinetas

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 29 d., Kupiškio vaikų ir jaunimo ugdymo centre „Varpelis“ duris atvėrė dailės terapijos kabinetas. Simbolinę juostelę perkirpo šio projekto svarbiausi rėmėjai – Danijos ir Kupiškio rotariečiai, Savivaldybės atstovai.

Šio projekto idėja gimė praėjusiais metais. Jis yra 2003 m. „Varpelio“ pedagogių pradėto projekto „Aplinka visiems“ trečiasis etapas. Per pirmąjį jo įgyvendinimo etapą šioje ugdymo įstaigoje buvo suremontuotos sanitarinės patalpos, antrąjį etapą 2006 m. gegužę vainikavo relaksacijos kambario įrengimas. Trečiojo etapo projektas buvo parašytas 2006 m. rugsėjo 18 d. Vaikų ir jaunimo ugdymo centro „Varpelis“ direktorės pavaduotoja Daiva Mergiūnienė džiaugėsi, kad rėmėjų dėka jų sumanymui įgyvendinti neprireikė nė metų.

Dailės terapijos užsiėmimai vyksta pagal meno terapeuto Alfonso Šuliausko parengtą metodiką. „Varpelio“ darbuotojos Irena Einorienė, Edita Kareivienė, Vanda Damkienė ir Lina Mergiūnienė dalyvavo įvairiuose mokymuose, kaip reikėtų dailės terapijos užsiėmimus vesti skirtingo amžiaus jaunuolių grupėms.

Svarbiausias meno terapijos uždavinys – veikti žmonių su negalia savijautą bei meninę saviraišką, skatinti neįgaliųjų komunikaciją, integracines ir socialines galimybes.

Vaikų ir jaunimo ugdymo centro „Varpelis“ direktorė Irena Skupienė sakė, kad šio projekto vertė yra 30 tūkst. litų. Iš jų Savivaldybė skyrė 8 609 Lt, o likusią sumą paaukojo BRONSHOJ ir ASSENS ROTARY klubai iš Danijos bei Lietuvos ROTARY komitetas ir kupiškėnai rotariečiai. Už minėtas lėšas suremontuotos patalpos, nupirkti darbastaliai, muzikinis centras, dailės priemonių.

Dailės terapijos kabineto atidaryme dalyvavę Danijos ir Lietuvos 1460 ROTARY apygardos valdytojas Carl Holst ir būsimasis šios apygardos valdytojas Per Hoyene pagyrė mūsų pedagogių profesionalumą ir išreiškė norą ir ateityje kažką prasmingo nuveikti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video