2024/04/26

Kada prasideda pavasaris?

Tada, kai išlenda šiukšlės, motociklininkai ir dar keli viešai neminimi dalykai. Sprendžiant pagal išlindusiuosius, pavasaris jau prasidėjo.

Nutirpus sniegui, pakiemėse, pakelėse, miškeliuose pasirodė šiukšlių kalnai. Gerai, kad žmonės kai kuriose gyvenvietėse jau suskubo tvarkyti savo aplinką, bet švarinasi dar ne visi. Balandžio mėnesį rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai ruošiasi apvažiuoti rajoną ir patikrinti, ar pavasariniai šiukšlynai jau sutvarkyti.

Rimtai nusiteikę pareigūnai primena gyventojams, kad dabar už šiukšlinimą taikomos pakankamai didelės baudos. Priklausomai nuo šiukšlių kiekio, jos siekia nuo šimto iki kelių dešimčių tūkstančių litų.

Betvarkydami aplinką žmonės kai kurias šiukšles, pernykščius lapus neretai degina. Pagal įstatymo raidę, miestuose, gyvenvietėse, kaimuose atliekų deginti negalima. Pareigūnai siūlo tuos pernykščius lapus ne deginti, o kompostuoti. Jei jau neišeina to padaryti, reiktų palaukti, kol lapai pradžius, ir juos deginti tada, kai vėjas pučia nuo gyvenamųjų namų pusės. Kitu atveju vieni degina, kiti skambina, kad nuo dūmų dūsta, o aplinkosaugininkai į tai nekreipia dėmesio. Į skundus tenka reaguoti, ir tada visais atvejais lieka nepatenkintų.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video