2024/03/28

„Sodros“ kabinetus puoš mokinių paveikslai

Antradienį savo profesinę šventę paminėjo Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) valdybos Kupiškio skyriaus darbuotojai. Šiemet ši šventė buvo užskleista paslapties šydu. „Kupiškėnų mintims“ „Sodros“ direktorės pareigas laikinai einanti Gražina Tonkienė sakė, kad kone iki pat renginio pradžios darbuotojai nežinojo, koks šventės scenarijus jų laukia.

G. Tonkienė direktorės postą užima nuo sausio 16 d. Ji prisipažino, jog pradžia, imantis tokių atsakingų pareigų, nebuvo lengva, trūko kai kurių žinių. Tačiau metų pradžioje teritoriniai „Sodros“ skyriai turėjo pateikti išsamias 82 punktų ataskaitas. Ją berengiant informacijos spragų savaime nebeliko. O kad skyriuje dirba darbštūs, pareigingi žmonės rodo praėjusių metų skyriaus veiklos rezultatų vertinimas. Per šventę pasidžiaugta, kad dėl gana gerų ir stabilių rodiklių per keturis 2006 metų ketvirčius Kupiškio skyrius tarp C grupės teritorinių skyrių užėmė antrąją vietą.

Renginyje dalyvavusi ilgametė „Sodros“ Kupiškio skyriaus direktorė Vlada Žemaitienė linkėjo buvusiems kolegoms ištvermės ir sveikatos. Už sėkmingą darbą VSDF valdybos direktoriaus Mindaugo Mikailos padėkos raštus ji įteikė Birutei Kuliešienei, Vladai Stasėnienei, Sigitai Markūnienei, Ramutei Kurtinaitienei, Ingai Striukytei, Tamarai Baranauskienei. G. Tonkienei padėkos raštas skirtas už pateiktus pasiūlymus tobulinant „Sodros“ veiklą.

Kasdieniame darbe šios įstaigos darbuotojai praktikuoja informacijos sklaidos elektroniniu paštu metodą. Tokiu būdu administracija atliko ir nedidelę darbuotojų apklausą apie jų vizijas, lūkesčius. Vienos darbuotojos – Nijolės Zubauskienės – pastebėjimas apie niūrius kabinetus, kurių nepuošia paveikslai, davė akstiną pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Kupiškio muzikos mokykla. Iš reprezentacinių lėšų „Sodrai“ nupirkus dažų, popieriaus, rėmelių, šios mokyklos dailės skyriaus mokiniai, vadovaujami mokytojos Rimos Kalinkienės, nupiešė ir profesinės šventės proga „Sodrai“ padovanojo paveikslus visiems 17 kabinetų. Darbo vietas puoš originalūs kūriniai tema „Gyvybės medis“.

Kad patiems „Sodros“ skyriaus darbuotojams, pakankamai užimtiems, netrūksta kūrybiškumo, rodo ir šį mėnesį kabinete, jų pačių pavadintu „židiniu“, vykusi auksinių minčių – filosofinių sentencijų akcija – į stendą vos betelpa auksinės mintys. Be to, visi darbuotojai vertino savo kolegas. Kiekvienas turėjo teisę vertinti bet kurį darbuotoją ir pateikti ne daugiau kaip po tris teigiamas ar neigiamas savybes. Į balsadėžę keliavo anoniminiai, garbės ir orumo neįžeidžiantys lapeliai. Tik vienas darbuotojas buvo įpareigotas atidaryti balsadėžę, perskaityti visą informaciją, ir išdalinęs į atskirus vokus, įteikti kiekvienam asmeniškai. Skyriaus administracija gavo informaciją tik apie tris daugiausiai pliusų surinkusius darbuotojus. Geriausiai įvertintos R. Kurtinaitienė, I. Striukytė ir B. Kuliešienė. Jos profesinės dienos proga paskatintos dovanėlėmis.

Nuskambėjo mintis, kad socialinis draudimas, kaip ir lemtis, lydi žmogų ilgiau negu visą jo gyvenimą – išmokos lydi nuo dar negimusio vaikučio, kuris kartu su mama yra apdraustas, iki jau mirusio žmogaus palaidojimo. Pasak „Sodros“ l. e. direktorės pareigas G. Tonkienės, socialinio draudimo sistema pagrįsta solidarumo principu: darbuotojai, mokėdami įmokas, remia galbūt kaimyną pensininką, našlaitį, draugą ir pan. Taigi fondo biudžetas priklauso ne tik nuo įmokų dydžio, bet ir nuo jas mokančiųjų sąžiningumo. Praėjusiais metais „Sodros“ Kupiškio skyriaus pajamos dengė 55 proc. išlaidų. G. Tonkienė dėkojo klientams darbdaviams, kurie, pasiryžę sukurti savo verslą ir gerovę, sukuria naujas darbo vietas ir laiku atsiskaito su VSDF biudžetu. „Sodros“ vadovei skauda širdį, kai darbdaviai neatlieka savo prievolės nustatytais terminais sumokėti įmokas ir tenka pasirašyti teisės aktus dėl priverstinio poveikio priemonių taikymo. G. Tonkienė sakė, kad bus ieškoma priemonių ir būdų, kad tokių aktų būtų kuo mažiau, nes vienas iš „Sodros“ skyriaus užsibrėžtų tikslų – aiškinti įmokų sumokėjimo naudą.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video