2024/04/26

Rajono policijos vadas neturėjo valios

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 23 d., Keginių kaime, Šimonių seniūnijoje, buvo pasikėsinta padegti rajono policijos komisariato viršininko Anatolijaus Krestovo žmonai Stasei priklausančią pirtelę. Užsukęs tądien apžiūrėti šeimos sodybos A. Krestovas pamatė, kad išdaužtas pirtelės langas, o žvilgterėjęs į jos vidų pastebėjo įmestą plastikinį indą su benzinu. Laimei, liepsna neišsiplėtė. Tik apdegė vidaus sienos bei ten buvę kai kurie daiktai.

Pasak S. Krestovienės, vyras iškart iškvietė operatyvinius darbuotojus. Tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Penktadienį buvo pranešta ir rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams. Pirmadienį atvyko atstovai iš nuostolių sureguliavimo tarnybos, nes informacija apie patirtą žalą reikalinga draudikams.

Pašnekovė sakė, kad pirtelę remontuos, nepaliks tokios nuniokotos. Paklausta, kodėl informacijos apie šį įtariamą padegimą nebuvo policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos paros įvykių suvestinėse, moteris sakė, kad to reikėtų teirautis jos vyro.

A. Krestovas, paklaustas apie gaisrą pirtelėje, į šnekas leistis nelabai norėjo, nes esą jau apie tai viskas parašyta. Jis informavo, kad balandžio 4 d. bus žiniasklaida kviečiama į spaudos konferenciją ir priminė, kad su policija bendraujantiems žurnalistams reikės akredituotis, o klausimus jam reikėtų pateikti raštu.

Visgi pavyko pasiteirauti, kodėl apie įtariamą jo žmonos pirtelės padegimą nebuvo informacijos paros įvykių suvestinėje. Išgirdęs klausimą, pareigūnas mestelėjo: „Todėl, kad tokia valia buvo“.

Matyt, šįkart pilietį A. Krestovą įveikė pareigūnas A. Krestovas. Tai visiškai žmogiška ir suprantama. Tik ar visi mirtingieji tokiais atvejais galėtų laisvai savo valia disponuoti?

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video