2024/04/28

Poškų byla atidėta

Pernai ne kartą rašėme apie Juodpėnus užklupusias nelaimes – gaisrus, sunkiai prognozuojamų vyriškių siautėjimus. Pastaruoju metu kaimas kiek atsikvėpė. Gyventi pasidarė ramiau.

Antradienį Kupiškio apylinkės teisme buvo pradėta nagrinėti rajone gerai žinomų brolių Vido ir Arnio Poškų byla. Šiuo metu abu broliai yra priverstinai gydomi specialioje gydymo įstaigoje. Į teismą jie atvežti nebuvo.

Priešinosi pareigūnams

Teisme buvo nagrinėjami keli brolių veiklos epizodai, kurių metu vienaip ar kitaip nukentėjo ir kaimo gyventojai, ir policininkai.

Policijos pareigūnas Arūnas Kaušakys teismui pasakojo, kad jie su kolega darbo metu stovėjo Juodpėnų kaime ir tikrino pravažiuojančius automobilius. Viena iš mašinų nestojo ir padidinusi greitį nuvažiavo tolyn. Policininkai pradėjo ją persekioti. Persekiojamas automobilis įsuko į D. Poškos kiemą. Pareigūnai – iš paskos. Policininkai iš anksto buvo sutarę, kad A. Kaušakys sulaikys vairuotoją, o kolega – bandžiusio pasprukti automobilio keleivį. Deja, nė vienam iš jų nepavyko to padaryti. A. Kaušakys susigrūmė su mašiną vairavusiu Vidu Poška. Grumtynėse nukentėjo pareigūnas, o Vidas įbėgo į savo namą. Policininkas jo ten nebesivijo, bet nuskubėjo į pagalbą kolegai, kuriam irgi nepavyko uždėti antrankių sodybos šeimininko broliui. Bet ir du pareigūnai

nesusidorojo su jiems nepaklūstančiu vyriškiu. Beje, šiam į talką netrukus atskubėjo ir sodybos šeimininkas. Broliai apsiginklavo pagaliais. Jais aplamdė policijos tarnybinį automobilį, sudaužė plafoną. Pareigūnai, pamatę, kad konfliktas tik aštrėja, nutarė jo nebetęsti ir pasišalino.

Medikė paleido įsisiautėjusį vyriškį

Praėjusių metų rugsėjo 20 dieną Vidas Poška įsisiautėjo kaip reikiant. Jis dar dieną sukėlė incidentą su policijos pareigūnais. Jiems nepakluso, vienam pareigūnui smogė į veidą. Tada policininkai, žinodami, kad šiam vyrui būna agresijos priepuolių, nuvežė jį į polikliniką. V. Poškų apžiūrėjusi medikė nerado jokių ligos paūmėjimo požymių ir išleido namo. Policininkams irgi nieko kito nebeliko, kaip tik pareikalauti, kad V. Poška vyktų namo. Jie dar matė, kaip vyriškis patraukė tiesiai į autobusų stotį. Į kaimą V. Poška tą dieną grįžo, bet ten jo siautėjimai tęsėsi.

Primušė moteriškę

Juodpėnų kaimo gyventoja Eugenija Raugalienė teismui pasakojo, kad rugsėjo dvidešimtą dieną ji ėjo namo varydamasi dviratį, kuriuo vežėsi kibirą. Prie parduotuvės ją staiga užpuolė V. Poška ir stipriai trenkė ranka į ausį. Moteris baisiai išsigando. Ji spruko į parduotuvę ir pati nepajuto, kaip atsidūrė už prekystalio. Juodpėniškė dar ilgai neišdrįso išeiti kieman, o kai po gero pusvalandžio išėjo, prie parduotuvės nebebuvo nei V. Poškos, nei jos dviračio. Kitą dieną kaimynai pasakė, kad dviratis guli V. Poškos kieme. Dviratį moteris pasiėmė, bet dar ilgai bijojo likti nakčiai namuose, eidavo miegoti į svečius.

Teisme E. Raugalienė pasakojo, kad V. Poška ne tik ją užpuolė, jis yra padegęs ir tvartą.

Pagrobė berniuką

Tą dieną nuotykių V. Poškai buvo dar negana. Teismui Juodpėnų kaimo gyventojas Ramūnas Murnikovas pasakojo, kad pavakary jo vaikai žaidė kieme. Staiga į kambarį įbėgusi dukra pasakė, kad kaimynas pagrobė jaunesnįjį broliuką. Tėvas, išbėgęs laukan, pamatė, kaip V. Poška po pažastimi nešasi jo sūnų. Kai R. Murnikovas pasivijo kaimyną, kuris jau buvo tarpduryje, šis pasikvietė užeiti vidun. Uždaręs duris, V. Poška neleido išeiti nei tėvui, nei jo sūnui. Jis tik aiškino, kad juodu reikia nuo kažko apginti. Kokį pusvalandį pralaikęs uždarytus kaimynus, jis pats atidarė duris ir leido išeiti, pareiškęs, jog atėjo tam reikiamas laikas.

Teismas, išklausęs kai kuriuos nukentėjusiuosius ir liudytojus, nutarė bylos nagrinėjimą tęsti balandžio 3 dieną.

Atsitiktinumas?

Iki V. Poškos priverstinio izoliavimo Juodpėnus gąsdino serija gaisrų. Kai šis agresyvus vyriškis buvo priverstinai išvežtas gydyti, gaisrai liovėsi. Žinoma, tai dar visiškai nieko neįrodo, bet dažnas mano, kai tai nėra atsitiktinumas.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video