2024/04/28

Pirmas prokurorės blynas neprisvilo

Nuo sausio antrosios rajono apylinkės prokuratūroje dirba nauja prokurorė Diana Makšimienė, anksčiau net septyniolika metų valgiusi žurnalisto duoną.

Naujoji prokurorė gimė ir užaugo Rokiškyje. Baigusi vidurinę mokyklą, Vilniaus universitete įgijo žurnalistės profesiją. Padirbusi televizijoje, įvairiuose spaudos leidiniuose D. Makšimienė dar kartą įstojo mokytis į tą patį universitetą, tik šį kartą ketverius metus studijavo teisę.

Pasak prokurorės, jos šeima standartinė. Vyras Romualdas, dirba Rokiškio rajono policijos komisariato viešojoje policijoje. Auga du vaikai – penkerių metų berniukas ir septynerių mergaitė. Abiem sutuoktiniams – tai pirma santuoka. Žodžiu, šeimyniniame gyvenime nieko įdomaus.

“Mintys„ D. Makšimienės paklausė, kaip po septyniolikos metų žurnalistinio darbo ją sugebėjo suvilioti teisėsauga. Prokurorė pasakojo, kad jau po vidurinės mokyklos baigimo ji norėjo būti teisininkė, bet atkalbėjo tėvai. Daugumos Lietuvos šeimų likimai yra susieti su trėmimais, kalinimais ir kitokia prievarta. Matyt, dėl to daliai žmonių ta prievarta asocijuojasi ir su dabartiniais prokurorais, policininkais.

Paklausiusi tėvų ir tuo metu atsisakiusi teisės mokslų, D. Makšimienė pasirinko žurnalistiką. Baigusi mokslus, ji vienuolika metų gyveno Vilniuje, dirbo televizijoje. Vėliau sugrįžo atgal į gimtąjį Rokiškį ir čia dirbavosi vietiniame laikraštyje, vėliau “Panevėžio ryte„.

Nuo šių metų pradžios D. Makšimienė dirba Kupiškio rajono apylinkės prokuratūroje. Pirmoji jos byla – damos, apsivogusios parduotuvėje, nusikaltimo nagrinėjimas. Prokurorė sakė, kad tai buvo pagreitintas procesas. Pirmojoje byloje jai geranoriškai padėjo daugiau patirties turintis prokuroras Linas Dovydėnas. Moteris už įvykdytą nusikaltimą turėjo atlikti viešuosius darbus. Žodžiu, pirmasis prokurorės blynas neprisvilo.

Dabar teistąją damą prokurorė gana dažnai mato kavinėje “Saulės paukštė„ prie baro geriančią vyną. Teistoji ir prokurorė draugiškai pasisveikina, o gyvenimas bėga tolyn.

Neseniai rašėme apie naują rajono apylinkės teismo teisėją, kuris namuose laiko katę. Prokurorei katės ne prie širdies, labiau patinka šunys. Ji “Mintims„ sakė, kad kuo šuo toliau nuo vilko, tuo jo smegenėlės silpnesnės. Todėl D. Makšimienė ne tik įsigijo vilkinę kalę, bet ir pavadino ją Vilkės vardu. Simboliška.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video