2024/05/03

Ekstremalus sportas ant ledo lyčių

Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Romusis Jablonskas „Mintims“ informavo, kad iki šiol drąsuolių, mėginančių plaukioti ledo lytimis, šiai tarnybai gelbėti dar nepavyko.

Kiek kitokią informaciją antradienį pateikė pasipiktinę Gedimino g. 38 gyventojai. Kaip jie pasakojo, kad iš mokyklos gįždami pradinukai mėgsta šiomis dienomis išdykauti paupyje. Tiesa, ekstremalaus sporto mėgėją akylam pensininkui pavyko nutverti už pakarpos ir tempte ištempti į krantą. Nežinia kas, išgąstis ar permirkę vaikinuko darbužiai ledo didvyrį privertė paplūsti ašaromis. Pasiteiravus kurioje klasėje jis mokosi vaikinukas tegalėjo išlementi, kad tėra trečiaklasis. Tuo tarpu su juo buvo draugai spruko kas kur. Taigi iki nelaimės tebuvo likęs tik vienas žingsnis. O kad būtų jei savo dienas nuolat prie lango leidžiantis pensininkas tuokart būtų apleidęs savo budėjimo postą. Vyras ne juokais susirūpinęs paskambino ir į P. Matulionio vidurinę mokyklą. Tiesa, telefono ragelį pakėlė tik mokytojų kambaryje. Gan malonaus balso pedagogė paaiškino, kad ji dėsto vyresnėms klasėms ir rūpinasi vyresnėlių auklėjimu. Taigi ką veikia popamokiniu laiku pradinukai, ęsą, ne jos reikalas. Dar prasidės nereikalingi pykčiai su kolegomis, kodėl lenda ne į savo daržą! Tad kam visų šių nemalonumų reikia. Be to mokytojų krūvis ir taip “arkliškas„.

Taigi moksleivių laisvalaikis turėtų būti visų mūsų reikalas. Žinoma, tyrimai, išvados ir kaltinimai prasidės tik tada kai vienas iš tokių (ar net keli) atvejų baigsis tragiškai. Tada bus kalti pedagogai, pailgintos dienos grupės pedagogai… Tik, žinoma, ne tėvai ar seneliai.

Pasak R. Jablonsko, šis pavasaris rimtų nelaimių kol kas dar neatnešė. Norėtųsi tikėtis, kad taip ir bus. Palyginus su praėjusiais metais gyvename pakankamai ramiai. Štai praėjusią žiemą Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai, patys rimtai rizikuodami savo gyvybe, vargais negalais nuo Kupiškio marių išgelbėjo pagalbos besišaukiantį poledinės žūklės aistruolį. Tikėkimės, kad panašių nelaimių šis ledonešis neatneš.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video