2024/05/03

Bendradarbiavimas užtvirtintas sutartimi

Trečiadienį Kupiškio rajono neįgaliųjų draugija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kupiškio skyriumi.

Vieną kartą per mėnesį, pirmą trečiadienį, „Sodros“ darbuotoja atvyksta į neįgaliųjų draugijos patalpas ir nuo 9 iki 12 val. priima interesantus neįgaliuosius. Toks glaudus bendradarbiavimas vyksta jau antri metai. Tik iki šiol jis nebuvo įformintas raštu.

Pasak „Sodros“ Kupiškio skyriaus direktorės pareigas laikinai einančios Gražinos Tonkienės, įstaiga negali užtikrinti tinkamo žmonių su negalia aptarnavimo, nes jos patalpos yra antrame ir trečiame aukštuose, neįrengtas privažiavimas. Todėl buvo nuspręsta klientus su negalia aptarnauti neįgaliųjų draugijos patalpose, Žekonio g. 2. Draugijos pirmininkė Bronė Kaleinikovienė džiaugėsi, jog žmonėms tai labai patogu, nevyriausybinė organizacija nuo pat įsikūrimo pradžios jaučia geranorišką „Sodros“ kuravimą.

Bendradarbiavimo sutartis pasirašyta siekiant ir toliau užtikrinti neįgaliųjų lygias teises bei galimybes, sudaryti palankias sąlygas realiai bendradarbiauti ir tuo pagerinti neįgaliųjų priėmimą ir konsultavimą socialinio draudimo pensijų skyrimo ir mokėjimo bei kitais klausimais.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video