2024/05/03

Neatsakingai vežamus „čipsus“ nešiojo vėjas

Praėjusią savaitę pagal iš anksto suderintą grafiką į akcijos “Miškas 2007„ reidą išvyko seniai matyto dydžio pareigūnų būrys. Nekreipdami dėmesio į spaudžiantį šaltį ir žvarboką vėją, pareigūnai visą dieną apžiūrinėjo privačias miško valdas, kirtavietes, tikrino medieną vežančius automobilius.

Prieš kelias savaites “Mintys„ rašė apie visoje Lietuvoje paskelbtą akciją “Miškas 2007„. Šios akcijos metu ne vienos organizacijos pareigūnai tikrina, ar šalyje teisėtai kertami miškai, ar pagal taisykles lentpjūvėse apdorojama mediena, ar miškas išvežamas turint visus reikiamus dokumentus ir t.t.

Mūsų rajone organizuotame reide dalyvavo net keturių tarnybų žmonės. Į miškus išvyko Aplinkos apsaugos agentūros vedėjos pavaduotojas R. Adomauskas, šios agentūros vyriausiasis specialistas F. Baranovskis ir vyresnysis specialistas V. Valma, rajono Miškų urėdijos miško naudojimo ir miškotvarkos inžinierius V. Stapulionis, Skapiškio girininkijos girininkas G. Jakubka, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas G. Stukas ir vyresnysis specialistas G. Baikauskas, rajono policijos komisariato pareigūnai R. Bulaitis ir S. Jasiūnas.

Keturi mobilūs ekipažai kontroliavo visą Kupiškio rajonas. Reido metu buvo patikrinta šešiolika privačių miško valdų. Ypatingai kruopščiai buvo tikrintos kirtavietės ir jose atliekami darbai. Patikrintos dvi medienos perdirbimo įmonės – UAB “Romstada„ ir S. Orlos lentpjūvė. Reide dalyvavusieji ekipažai stabdė medieną gabenančius sunkvežimius.

Reido metu pareigūnai nepamiršo patikrinti, kaip aplinkosauginių reikalavimų laikosi ant Lėvens upės ir kitų vandens telkinių ledo žvejojatys žiemos žūklės mėgėjai.

Pareigūnai didelių pažeidimų nenustatė. Bene rimčiausių priekaištų susilaukė UAB “Litkirta„, kurios vairuotojas neuždengta priekaba vežė smulkintą krosnių kurui skirtą medieną, liaudiškai vadinamą “čipsais„. Vėjas iš priekabos nupūsdavo tuos„čipsus„. Taip, aplinkosaugininkų kalba šnekant, aplinka buvo terčiama nepavojingomis atliekomis.

Taip pat įspėtas ir AB “Simega„ vairuotojas, kuris neuždengta priekaba vežė pjuvenas.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video