2024/05/03

Byčių slidinėjimo trasa kol kas nedžiugina

Šimonietis Eligijus Augustinas su šeima sumanęs paslidinėti Byčių trasoje labai nusivylė. Vyriškis pasakojo, kad ten daug šliuožiančių nuo kalno su rogutėmis, padangomis, lentomis ir panašiomis priemonėmis. Nusileidę tie čiuožėjai į viršų kopia tuo pačiu keliu, kitiems maišydami šliuožti žemyn. Jie taip pat trukdo ir slidininkams. Dėl tokios netvarkos šioje slidinėjimo trasoje galima labai rimtai susižeisti. Keltuvas jų lankymosi metu neveikė. Tad daugiau čia užsukti nebeliko jokio noro. Važiuosią į seniai išbandytas slidinėjimo trasas Ignalinoje ar Latvijoje. Gerai paslidinėję ir Anykščiuose. Betgi šiam kupiškėnui visgi įdomu, ar kada nors bus Byčiuose šitiek valdžios išreklamuota slidinėjimo trasa, ar jau su ta mintimi šios žiemos sporto šakos mėgėjai turėtų atsisveikinti visam laikui.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sutiko, kad šimoniečio pastebėjimai visiškai teisingi. Norėta sudrausminti netvarkingai šliuožiančius Byčiuose vaikus, bet sulaukta nepasitenkinimo, jog ten norį slidinėti tik išrinktieji. Baigti įrengti ir sutvarkyti slidinėjimo trasą sutrukdė ir labai vėlavusi žiema. Jau galvota, kad šį sezoną šioje trasoje tikrai nebus kas veikti.

Keltuvu šiuo metu galima naudotis. Tiesa, jis porą dienų neveikė, nes buvo atliekami remonto darbai.

Administracijos direktorius sakė, jog reikia antro keltuvo ir atskiro nusileidimo nuo kalno ruožo rogutininkams ar kitomis priemonėmis besileidžiantiems nuo kalno. Žemės darbai ir keltuvo įrengimas kainuotų 130 tūkst. litų. Buvo konsultuojamasi su suomių specialistais dėl slidinėjimo trasos įrangos. Jų nuomone, čia reikėtų trijų keltuvų (būtų galima išsiversti ir su dviem), sniego patrankos. Kad ji būtų sumontuota, reikės iki trasos atvesti vandentiekį. Taip pat neapsieisime ir be traktoriaus, lyginančio sniegą. Panaši trasa anykštėnams kainavo apie 800 tūkst. litų.

Ž. Aukštikalnis priminė, jog pernai Europos Sąjungos (ES) regionų plėtros fondui buvo teikta paraiška slidinėjimo trasai įrengti. Ji buvo atmesta, kadangi stigo techninio projekto. Šiuo metu yra taisoma galimybių studija. Pataisyta paraiška vėl bus teikiama, kai tik bus sulaukta kvietimo tai daryti iš fondų. Šią paraišką galima bus teikti tam pačiam fondui arba ES bendradarbiavimo abipus sienos (INTERREG) fondui. Šiuo atveju reikalaujama turėti projekto partnerį iš kitos šalies. Kupiškėnai šį projektą rengia kartu su latviais.

Tai bus jau nebepirmas projektas su partneriais iš Latvijos. Apie 900 tūkst. litų per INTERREG fondą jau yra gauta pliažui prie Kupiškio marių įrengti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video