2024/05/04

Jaunųjų ūkininkų klubas

Antradienį įsisteigė Kupiškio rajono jaunųjų ūkininkų klubas. Jo pirmininke išrinkta antašavietė Neringa Čemerienė.

Tokiu reikalu norinčių pasitarti susirinko trylika žmonių. Žemės ūkio rūmų atstovės savivaldai rajone Genės Žilinskienės manymu, spaudoje jos pateiktas skelbimas turėjęs sudominti daugiau jaunų žemdirbių. Beje, nesama nors apytikrės informacijos, kiek rajone yra jaunųjų ūkininkų – iki 40 metų amžiaus asmenų, savo vardu įregistravusių ūkių.

Pasak renginyje dalyvavusių LŪS vicepirmininko, Lietuvos jaunųjų ūkininkų sąjungos pirmininko Prano Žymančiaus ir Žemės ūkio rūmų specialisto darbui su jaunaisiais ūkininkais Virgilijaus Navalinsko, Kaimo rėmimo programose reikalauti daugiau lengvatų jauniems ūkininkams galima tik tada, kai labai gerai žinomos jų problemos. Tad reikia burtis ir kuo glaudžiau bendradarbiauti. Naujoviškai. Opioms problemoms spręsti veiks nuolatinė elektroninio ryšio konferencija.

Svečiai patarė kupiškėnų inciatyvinei grupei artimiau susipažinti, telkti į klubą daugiau bendraamžių. Buvo prisiminta, jog prieš keletą metų mūsų rajone buvo įsisteigęs jaunųjų ūkininkų ratelis, tačiau savo veiklos neišplėtojo. Steigiamų klubų tikslas -burti žemės ūkio produkcijos gamybą ir verslus plėtojančius jauno amžiaus sodiečius, besirūpinančius savo ateitimi.

Pastaruoju metu jaunųjų ūkininkių klubai veikė trisdešimtyje rajonų. Nuo šiol jau ir Kupiškyje.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video