2024/05/04

Gripas guldo mokinius

Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio filialo gydytojo epidemiologo padėjėjos Gailutės Markelienės duomenimis, pirmadienį mūsų rajone buvo registruota 130 ūmių virusinių kvėpavimo takų ir gripo susirgimų, antradienį – 61. Epidemijos lygis mūsų rajone nepasiektas. Gripo epidemija skelbiama, kai nustatoma ne mažiau kaip 100 ligos atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje dėl didelio sergančiųjų skaičiaus (kai kuriose klasėse net iki 55 proc.) pamokos nutrauktos. Atspariausi ketvirtų klasių gimnazistai – užsiėmimai šią savaitę vyksta tik jiems. Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėje mokykloje pamokos vyksta tik šeštokams.

Kultūros ir švietimo skyrius nuolat stebi situaciją ir kitose rajono mokyklose. Pasak skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus, jose pamokų dėl ligos nelanko nuo 15 iki 36 proc. vaikų. Vakar dalis jaunimo į pamokas nėjo ir dėl didelio šalčio. Šią savaitę pradinukams ir penktų klasių mokiniams – atostogos. Tikimasi, jog dėl to jiems pavyks išvengti gripo grėsmės.

Medikai primygtinai prašo gyventojų susirgus gydytis namie ir neplatinti ligos kitiems.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video