2024/05/04

Vyriausiasis daktaras žada prigriebti gydytojus

Negerai, žinoma, užsipulti vieną žmogų ar jų grupę ir sistemingai juos uiti. Sakoma, jei žmogų devynis kartus pavadinsi kiaule, tai dešimtą jis sukriuksės. Negerai nuolat priekaištauti gydytojams, bet kad vis tenka. Kartais dėl jų kaltės, kartais dėl didesnių ar mažesnių valdininkų jiems primestų darbo sąlygų ar nuostatų, kurie prieštarauja sveikai logikai ir žmonių interesams.

Rajone seniai nebe naujiena, kad kai kurie gydytojai receptus ligoniams išrašinėja ant, švelniai sakant, ne tam reikalui skirtų popierėlių. Kupiškėnai, neapsikentę tokios medikų improvizacijos, kreipėsi į redakciją, parodydami ne vieną tokį “dokumentą„.

Ligoninės vyriausiojo gydytojo Povilo Rimkaus paprašėme pakomentuoti šią situaciją.

P. Rimkus: “Šalies Prezidento ir sveikatos apsaugos ministro vizito rajone metu buvo pasakyta, kad ligoninėje visi vaistai ligoniams yra duodami. Nuo to laiko mes jokių popiergalių nebeišrašome. Jei iki šiol kas nors gauna tokius popieriukus, tegul tuojau pat ateina pas mane ir mes vietoje išsiaiškinsime kiekvieną konkretų atveją.

Mes vaistų problemą jau išsprendėme. Dabar visiems ligoniams mes skiriame vaistus. Aišku, mūsų išlaidos padidėjo, tačiau aš turiu informacijos, kad numatoma skirti dar 50 tūkstančių litų vaistams įsigyti. Manau, kad ir ateityje Savivaldybė, kuri atstovauja rajono gyventojų interesams, skirs lėšų šiam reikalui.„

Atrodytų, viskas tiesiog nuostabu. Atvažiavo ministras, pasakė, kad vaistų ligoniams ligoninėje turi pakakti ir, lyg burtų lazdele mostelėjus, visos problemos išsisprendė.

Deja, yra ne visai taip. Jau ir po garsiojo Prezidento ir ministro vizito teko matyti ant popiergalių parašytų receptų. Žinoma, dabar sunku pasakyti, kada jie buvo išrašyti. Kupiškėnai, kurie gauna ar neseniai gavo tokius “vaistaraščius„, turėtų nedelsdami juos pristatyti vyriausiajam gydytojui arba bent jau apie tai informuoti redakciją.

Šitą problemą reikia spręsti tuoj pat, nes kitu atveju Savivaldybė skirs dešimtis tūkstančių litų vaistams įsigyti, o ligoniai juos vis tiek pirks. Tai kur nueis tie pinigai? Va jums ir dar viena sąmokslo teorija…

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video