2024/05/18

Paskutiniame Tarybos posėdyje patvirtintas 2007 metų biudžetas

Ketvirtadienį įvyko paskutinis šios Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame buvo aptarti 46 projektai. Beveik visiems sprendimams buvo pritarta vieningai.

Į posėdį Tarybos nariai rinkosi taikiai nusiteikę. Didelių diskusijų nesukėlė ne tik daugybė nesudėtingų klausimų, bet ir šių metų biudžeto svarstymas.

Biudžeto projektą Tarybai pristačiusi Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Nijolė Jaruševičienė detaliai aiškino, kaip suformuotos šių metų lėšos, kaip ir kur jos bus naudojamos.

Šių metų biudžetas – 44 390 500 litų. Nors jis yra daugiau nei šešiais milijonais didesnis už 2006 metų biudžetą, vis tiek pritrūko 15 milijonų litų, kad būtų galima išpildyti visas gautas paraiškas. Šiemet bus patenkinta 75,2 proc. paraiškų, praėjusiais metais – 75,1 proc.

Ramiai išklausę N. Jaruševičienės pranešimą, Tarybos nariai dar ramiau už jį nubalsavo. Kad būtų įdomiau, du konservatoriai susilaikė.

Taryba vieningai nutarė sumažinti rajono ribas. Ant mūsų ir Rokiškio rajono ribos esančio Salagalio kaimo gyventojai patiria įvairių nepatogumų, nes jie beveik visi yra registruoti Rokiškio rajone, o nemažai ūkinių reikalų reikia tvarkyti Kupiškyje. Tarybos vyrai juokais pasvarstę, ar nereikėtų už Rokiškiui atiduodamo rajono gabaliuką pareikalauti kokios nors kompensacijos, susitaikė su praradimu žmonių labui.

Nuo ketvirtadienio rajone yra jau dvi gimnazijos. Taryba patvirtino Subačiaus gimnazijos nuostatus.

Taryba pritarė, kad UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ būtų paramos gavėja ir vykdytų užsakovo funkcijas įgyvendinant Ventos – Lielupės baseino vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų plėtros projektą. Tai buvo vienintelis projektas, kuriam atsirado nepritariančių. Bendrovės direktorius Albertas Audickas balsavo prieš šį sprendimą, o dar penki Tarybos nariai susilaikė.

Baigiantis posėdžiui meras padėkojo visiems Tarybos nariams už sutelktą darbą kadencijos metu ir išreiškė pageidavimą, kad kitoje kadencijoje išliktų bent du trečdaliai šios Tarybos narių. Jo nuomone, patyrusiems ir gerai rajono problemas išmanantiems žmonėms būtų lengviau dirbti. Nusifotografavę atminimui, Tarybos nariai išėjo į rinkimus…

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video