2024/05/18

“Kupiškėnų taupa„ stiprėja kaip gerai prižiūrimas vaikas

Kredito unijos (KU) “Kupiškėnų taupa„ trečiadienį įvykusiame ataskaitiniame susirinkime kalbėta apie jos veiklą aštuntaisiais metais.

Kokie jie buvo, savo pranešimuose atspindėjo valdybos pirmininkė Aušra Petronytė, paskolų komiteto pirmininkas Ričardas Barzdenis, stebėtojų tarybos pirmininkas Vaclovas Girdvainis, finansininkė Vanda Kazirskienė ir kiti. Diskusijų dalyviai pabrėžė, jog dabartiniai bankelio veiklos rezultatai su buvusiais prieš keletą metų jau nebelygintini.

Pernai “Kupiškėnų taupos„ pajininkų gretos pasipildė 193 nariais, pagal gaunamus prašymus jais tapti prognozuojama, jog šiemet jų padaugės keliais šimtais. Pastaruoju metu šiai finansinės veiklos kooperatinei organizacijai priklauso 1306 asmenys.

Vien per praėjusius metus indėlių “Kupiškėnų taupoje„ padaugėjo per du milijonus litų, o narių kreditavimui prireikė per septynis milijonus litų. Tokia paslauga pasinaudojo 264 unijos nariai.

Pasak valdybos pirmininkės, jau esama galimybės skirti ne tik dešimtimis tūkstančių litų skaičiuojamas paskolas, bet ir šimtatūkstantines. “Perspektyvūs ūkininkai modernizuoja gamybinius pastatus, perkasi brangią vakarietišką techniką, jiems būtina solidi paskola ir mes tokią galimybę turime, – sakė A. Petronytė, “Kupiškėnų taupai„ vadovaujanti nuo jos įsisteigimo.

Šio bankelio nariais priimami ne tik ūkininkai. “Kupiškėnų taupos„ paslaugas labai vertina miestiečių jaunos šeimos, nes joms palankiomis sąlygomis gali skolintis nemažas sumas pinigų būstui įsigyti bei jį modernizuoti.

Šios kredito unijos vienas iš tikslų – teikti bankininkystės paslaugas ir atokesnėse rajono vietovėse. Skapiškyje ir Subačiuje veikiančios kasos jau turi kompiuterinį ryšį su “Kupiškėnų taupos„ centru ir jų finansinės paslaugos ne tik operatyvesnės, bet ir visapusiškesnės. Netrukus ir KU nariai galės naudotis ir banko kortelėmis.

Praėjusį rudenį Lietuvos bankas inspektavo “Kupiškėnų taupą„ ir konstatavo, jog dirbama pagal veikiančius reikalavimus, o ataskaitiniame susirinkime pasidžiaugta ir tokia žinia, jog “Kupiškėnų taupai„ pagal pagrindinių rodiklių praėjusiais metais augimą tarp daugiau kaip šešiasdešmties KU tenka vienuoliktoji vieta.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video