2024/05/04

Aplinkosaugininko vos neišmaudė pamazgomis

Aplinkosaugininkai tęsia žygį po rajoną ir vėl randa aplinkos teršėjų, kuriuos ir bara, ir baudžia. Tiesa, kartais ir patys vos išvengia pavojų.

Rajono Aplinkos apsaugos agentūros vedėjos pavaduotojas Rimantas Adomauskas mums pasakojo, kad nustatyta, jog pavėsinė Vėžionių kaime prie pieno priėmimo punkto paversta įvairiausių atliekų sąvartynu. Aplinkosaugininkams perspėjus, pavėsinė nedelsiant buvo nugriauta, o šiukšlės sutvarkytos, todėl šį kartą kaltiesiems pareikštas tik įspėjimas.

Alizavoje gyvenantis Virgaudas Kryževičius įspėjimu neatsipirko. Jis žmonos vardu iš Kupiškio komunalininkų turi įsigijęs konteinerį, į kurį deda atliekas. Tačiau, matyt, visos šiukšlės į jį netelpa. Aplinkosaugininkai už ūkinio pastato aptiko dvi didžiules krūvas šiukšlių. Negana to, žmogus tas atliekas dar ir degina. Už tai jis bus nubaustas administracine bauda.

Alizavos seniūnijos Stuburų kaime taip pat rastas nemažas šiukšlynas. Savininkas, kurio sodybos teritorijoje šiukšlinama, jau yra miręs. Jo giminės gyvena Vilniuje, todėl aplinkosaugininkai surašė Alizavos seniūnijai privalomąjį nurodymą sutvarkyti šiukšlynu verčiamą sodybą.

R. Adomauskui tenka ne tik bausti, barti ar auklėti, kartais tenka pakliūti ir į kurioziškas situacijas. Kartą tarnybiniu visureigiu jis važiavo Povilo Matulionio gatve. Staiga iš kiemo išėjo moteris, nešina paplavų kibiru, ir nieko nelaukusi jo turinį šliūkštelėjo ant gatvės. Anot linksmai nusiteikusio aplinkosaugininko, dar akimirka ir jis būtų buvęs apipiltas paplavomis. Prieš akis išvydusi uniformuotą aplinkosaugininką, moteris neteko amo ir atsiprašinėdama aiškino, kad tik ką išleido vandenį iš skalbimo mašinos ir nutarė jį išpilti gatvėn.

Aplinkosaugininkui atrodė, kad gatvė ne pati geriausia vieta paplavoms pilti, bet netikėtai jį užpuolusios moteriškės neskubėjo bausti. Jis pasakojo, kad šiais metais Aplinkos apsaugos departamentas bandys taikyti naują metodiką – stengsis mažiau bausti, o daugiau dėmesio skirs profilaktiniam darbui.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video