2024/05/18

Degančiame name rastas savanorio kūnas

Vasario 13-oji nelaime prasidėjo Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos (LSKD) „Guboja“ Kupiškio skyriui. Pro jos pastatą Kupiškyje Pajarskio g. 3, kuriame kadaise buvusi žydų pradinė mokykla, apie ketvirtą nakties važiavusio automobilio vairuotojas išvydo per langus virstančią ugnį. Gaisras kilo pirmame aukšte, žmonių su negalia dienos užimtumo centre. Pradegus luboms, liepsnos persimetė į pastogę. Kadangi stogas dengtas skarda, ugnis ėmė „vaikščioti“ per palėpes. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai pirmame aukšte, užsiėmimų patalpose, rado užtroškusio dūmuose savanoriškos krašto apsaugos tarnybos savanorio Sauliaus B. (g. 1974 m.), Kandrėnų k. gyventojo, lavoną be išorinių smurto žymių.

Gaisro ir mirties priežastys tiriamos. LSKD „Guboja“ skyriaus pirmininkė Gražinė Seiliuvienė įsitikinusi, jog gaisras nebuvęs nelaimingas atsitikimas. Pastatas jau du kartus prieš trejus metus buvo padegtas. „Kažkam mes kliūvam. Trečią kartą mums taip padaryta. Anuos kartus kaltinininkai nebuvo nustatyti. Turbūt taip bus ir šįkart. Skaudžiausia, kad mes ne tik kad likom be pastogės, kaip kačiukai, bet kad dūmuose užtroško mūsų ūkvedžio Ginto brolis Saulius“, – „Mintims“ sakė draugijos vadovė. Vakare iš kaimo atvykęs Saulius buvo pasiprašęs pernakvoti būstinėje, ant sofos poilsio kambaryje. Žuvusiajam brolis gubojietis buvo perdavęs būstinės raktus, o pats tąnakt čia nenakvojo.

Į įvykio vietą skubiai atskubėjusi draugijos skyriaus pirmininkė matė, jog po 10 min. atvykusi greitoji medicinos pagalba padėti niekuo nebegalėjo – jaunas vyras užtroško dūmuose. Tai pirmoji šių metų gaisro auka.

Be pastogės likusio „Gubojos“ draugijos skyriui priklauso 53 žmonės, į kasdieninius kūrybinius užsiėmimus (keramikos, floristikos, siuvinėjimo, vainikų pynimas) susirinkdavo 23.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video