2024/05/18

Jungtinės pajėgos – į miškų apsaugą

Kiekvienais metais tai vienoje, tai kitoje vietoje miškininkai pastebi nelegaliai kertamų miškų. Pasigirsta balsų, kad tuoj visus Lietuvos miškus išves į užsienį.

Nuo praėjusio pirmadienio kelios valstybinės institucijos pradėjo mėnesį truksiančią akciją, kurios tikslas užkirsti kelią savivaliavimui miškuose.

Sausio 17 dieną Valstybinės gamtos aplinkos inspekcijos viršininko pavaduotojas Rimantas Šalkauskas, generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas ir policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pasirašė įsakymą dėl akcijos “Miškas 2007„ rengimo. Šiame įsakyme rašoma, kad akcijos metu bus siekiama užkardinti teisės pažeidimus, susijusius su savavališku miško kirtimu, neteisėtai iškirstos medienos gabenimu, jos apdirbimu lentpjūvėse, pagerinti prevencinį darbą ir miškų savininkų konsultavimą.

Akcijoje aktyviai dalyvauja ir Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas. Jo direktorius Valdemaras Jakštas savo ruožtu parengė įsakymą, kuriuo paskyrė atsakingus žmones už akcijos vykdymą.

Mūsų rajone toks koordinuojantis pareigūnas yra Aplinkos apsaugos agentūros vyriausiasis specialistas Fiodoras Baranovskis. Jis “Mintims„ pasakojo, kad panašios akcijos vyksta jau kelintus metus. Kasmet jos duoda neblogų rezultatų. Nuolat nustatoma pažeidėjų, kurie veža medieną be reikiamų dokumentų, kerta mišką be leidimų, daro kitus pažeidimus.

Rajone jau yra sudarytas akcijos vykdymo planas, kurį pasirašė Panevėžio RAAP Kupiškio agentūros vedėja Vita Stančikienė, policijos komisariato viršininkas Anatolijus Krestovas, rajono miškų urėdas Dainius Stonkus ir Valstybinės mokesčių inspekcijos rajono skyriaus viršininkas Romualdas Bučinskas.

Pagal planą bus organizuojami įvairūs reidai, tikrinama lentpjūvėse tvarkomos medienos apskaita, transporto priemonėmis gabenamos apvaliosios medienos įsigijimo dokumentai. Kelių institucijų pareigūnai domėsis ir privačiomis miškų valdomis, kuriose kertamas miškas.

Akcijos koordinatorius F. Baranovskis prašo žmones, pastebėjusius kokius nors miškuose vykdomus abejotinus darbus, jam paskambinti telefonu 35302 arba 8616 80254.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video