2024/03/28

Kai nebeapsimokės sėti ir melžti

Lietuvos ūkininkių draugijos rajone veikiančių skyrių atstovės antradienį buvo pakviestos į seminarą amatininkystės klausimais.

Pasak skyrių veiklos koordinatorės Palmiros Penkauskienės, sodietėms, ypač jaunesnio amžiaus, rūpi perspektyva užsiimti amatais šeimoms ar net steigti tokio verslo centrus.

Pastarųjų veikla jau derintina su Savivaldybe, centruose turėtų vykti mokymai, jie būtų siejami su kaimo turizmu. Apie tai su kupiškėnėmis ūkininkėmis kalbama nebe pirmą kartą.

Šį sykį lektorės – Žemės ūkio rūmų specialistės ir nevyriausybinių organizacijų vadovės: Kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Guoda Burokienė ir Lietuvos ūkininkių draugijos pirmininkė Marija Račkaitienė – akcentavo, jog laikotarpis, kai mūsų šalies ūkininkai gauna Europos Sąjungos tiesioginių išmokų – turi pabaigą. Tai būsią po 2013 metų. Tačiau jau ir dabar yra galimybių gauti ženklios finansinės paramos sritims, nesusietoms su žemės ūkio produkcijos gamyba. Tai gyvenimo kokybės kaime gerinimo ir ekonomikos įvairinimo, kaimo paveldo išsaugojimo ir modernizavimo, amatų plėtros sritys. Verta jomis susidomėti, nes motyvuoti projektai ES lėšomis finansuojami net 80-90 proc.

Lektorės pabrėžė, jog iniciatyviems žmonėms gerų idėjų nereikėtų atsisakyti, nors jau pirmuosiuose žingsniuose būtų susiduriama su trukdymais, aplinkinių nepritarimu. O kad lydėtų sėkmė, būsimam verslininkui privalu ir pačiam keistis, kiekvieną dieną pradėti teigiamomis emocijomis. Jei persekioja nesėkmė, ieškokite jos priežasties. Bet jei pavyko ką reikšmingesnio padaryti, ir patys pasidžiaukite, ir kitiems apie tai papasakokite.

Seminaro dalyvės gavo po pluoštą metodinės medžiagos, kaip pasirinkti verslą, jį įforminti, suburti bendraminčius, rasti kelius gaminiams realizuoti.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video