2024/05/18

Jaunystės pastogėj

Kupiškio “Bočių„ bendrijos nariai sekmadienio popietę praleido viešosios bibliotekos salėje. Pasak senimo kultūrinių renginių sumanytojos Vandos Samulionienės, atverti šias duris vakarėliui direktorės Danguolės Tamulevičienės paprašyta neatsitiktinai. Tarp nuolat susitinkančių pensinio amžiaus žmonių yra ne vienas, kuriam jaunystėje šioje pastogėje teko ne tik linksmintis, bet ir talkininkauti statybininkams pritaikant buvusią žydų maldyklą miestelėnų kultūriniams poreikiams. Vėliau kelis dešimtmečius šiame pastate veikė etnografijos muziejus, buvo įsikūręs kultūros skyriaus, o viešoji biblioteka čia iki šiol, tik jos paslaugos jau naujoviškos. Direktorė kvietė senimą dažniau lankytis knygų ir nemokamų elektroninių paslaugų karalystėje.

O jaunystėje praleistas valandas repeticijose, šokių vakaruose prisiminė Romas Semėnas, pabrėžęs, jog su būsima žmona Nijole čia susipažinęs tautinių šokių repeticijose, be dalyvavimo meno kolektyve ir neįsivaizduojantys savo laisvalaikio. Už jaunystės dienų valsą visi nuoširdžiai plojo Genutei ir Jonui Janilioniams. Sportinius šokius demonstravo “Amritos„ meno kolektyvo senjorai Valerija ir Stanislovas Rugaičiai. Pirmo šiais metais vakarėlio dalyviai išgirdo ansamblių ir solistų atliekamų dainų. Be pačių bočių pasirodymų, jiems koncertavo ir Naivių laisvalaikio centro moterų ansamblis, vadovaujamas Juliaus Žiūko.

Savo poezijos paskaitė Almina Kisielienė.“Bočių„ bendrijos pirmininkė Irena Majauskienė meninės programos dalyvius apdovanojo suvenyrais. Šeimininkai ir svečiai pabendravo prie suneštinių vaišių stalo.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video