2024/05/18

Byra socdemų sąrašas

Lietuvos socialdemokratų partijos rajono skyrius rinkimams į rajono Savivaldybės tarybą sudarė dvidešimt trejų narių sąrašą, kuris labai greitai pradėjo tirpti.

Paskelbus rinkimų sąrašus, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pradėjo juos tikrinti nustatinėdama, ar visi juose įrašyti kandidatai gali pretenduoti į tarybas.

Iš kandidatų į mūsų rajono Tarybą tikrintojams labiausiai užkliuvo socialdemokratų sąrašas.

Visų pirma, iš jo teko pasitraukti skyriaus pirmininkui Rapolui Lukoševičiui, kuris netinkamai deklaravo savo gyvenamąją vietą.

R. Lukoševičius “Mintims„ pasakojo, kad, išsiskyręs su žmona, jis butą ir kitą turtą paliko buvusiai šeimai. Dabar gyvendamas kitoje vietoje ir kitoje šeimoje, jis deklaracijoje nurodė, kad tebegyvena senoje vietoje, Pergalės gatvėje. Tikrinant paaiškėjo, kad iš Pergalės gatvės jis yra išregistruotas, o dabartinėje gyvenamoje vietoje nepriregistruotas. VRK padarė išvadą, kad R. Lukoševičius negyvena Savivaldybės teritorijoje, todėl negali kandidatuoti į Tarybą.

VRK tame pačiame sąraše aptiko ir du žmones, kurie nenurodė savo buvusio teistumo, todėl taip pat turėtų būti išbraukti. Skelbiama, kad socialdemokratė Stanislava Astrauskienė, kavinės “Pasimatymas„ savininkė, 2005 metais buvo teista už dokumentų klastojimą. Pati S. Astrauskienė su tokia formuluote nenori sutikti, bet detaliau šį savo gyvenimo epizodą žadėjo “Mintims„ papasakoti artimiausiu metu.

Dar vieno teistumo nedeklaravusio socdemo Vytauto Gečiausko nepavyko pakalbinti, nes jo telefonas vakar buvo išjungtas, bet ir jam neteks dalyvauti rinkimuose.

VRK mums pranešė, kad jis buvo teistas 1993 metais dėl valstybinio ar visuomeninio turto grobimo.

Patikrinusi kandidatų į Lietuvos savivaldybes sąrašus, VRK paskelbė, kad daugiausiai nuslėpusių teistumą kandidatų yra Darbo partijos sąrašuose. Čia tokių žmonių aptikta 18. Nedaug nuo jos atsilieka ir Naujoji sąjunga (16). Po 14 tokių asmenų rasta socialdemokratų, liberalcentristų ir liberaldemokratų sąrašuose. Po Tėvynės sąjungos vėliava bandė pasislėpti aštuoni anksčiau teisti asmenys.

Žmonės teisti buvo už įvairius nusikaltimus – kūno sužalojimą, sukčiavimą, dokumentų klastojimą, neatsargų vairavimą išgėrus, turto grobimą ar net ir pornografijos platinimą.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video