2024/05/18

Kiek meras gauna pensijų?

Žmonės dažniausiai būna smalsūs, bet prieš rinkimus smalsumas dar gerokai padidėja ir rinkėjai ieško atsakymų į klausimus, kurie metų metais kažkodėl nebūna aktualūs.

Vienas iš kupiškėnus pastaruoju metu sudominusių klausimų – kiek rajono meras gauna pensijų? Žinoma, rinkėjai nieko prieš išsiaiškinti ir kokio dydžio yra mero senatvės pensija, bet ne vienam atrodo, kad Leonas Apšega jų gauna ne vieną. Juk jis yra Nepriklausomybės akto signataras. Jiems įstatymas numato signataro pensiją. O gal keliose socialinėse ekonominėse formacijose dirbęs ilgalaikis rajono vadovas ir dar iš kažkur gauna pinigų?

Liūdna žinia pavyduoliams

Taigi, mero teiraujamės, kelias pensijas jis gauna.

L. Apšega: “Man, kaip ir visiems dirbantiems pensininkams, priklauso senatvės pensija. Ir aš ją gaunu. Galėčiau gauti ir signataro pensiją, kuri yra gana nemaža, bet įstatyme numatyta, kad jeigu gauni nors vieną litą pajamų, į ją pretenduoti negali. Vadinasi, kol aš gaunu atlyginimą, negaliu pretenduoti į antrą pensiją. Dvi pensijas galėsiu gauti tik tuomet, kai nebedirbsiu.„

Suskaičiuokime mero pajamas

Meras gauna apie tris tūkstančius atlyginimo. Jam išmokama ir didelė senatvės pensija – 1064 litai.

Tuo tarpu signataro pensija, kurios meras negauna dėl to, kad dirba, yra 2025 litai. Žmogus, nedirbdamas ir nesikankindamas su politiniais oponentais ir visokiausiomis rajono problemomis, sudėjus dvi pensijas gautų virš trijų tūkstančių litų.

Dažnas žmogus, užsitikrinęs tokias pajamas senatvėje, spjautų į viską ir tikrai nebedirbtų. L. Apšega dirba ir ruošiasi toliau vadovauti rajonui, jei rinkėjai būsimuosiuose rinkimuose suteiks jam pasitikėjimą.

Ar įtikinama sąmokslo teorija?

Į klausimą, kodėl jis ir toliau yra pasiryžęs dirbti tikrai sveikatai kenksmingą darbą, jei jis finansiškai tiesiog neapsimoka, šešiasdešimt šešerių metų jau sulaukęs L. Apšega sakė, kad jis dar yra pilnas energijos, iki šiol dar nėra turėjęs jokios operacijos, todėl sunkiai įsivaizduoja ramų gyvenimą. Dar kokia depresija gali įsimesti.

Tuo tarpu politinių valstiečių liaudininkų oponentų sluoksniuose formuojasi mintys, kad ši partija, neturėdama kito populiaraus vėliavnečio, pirmuoju rinkiminiame sąraše įrašė L. Apšegą tik todėl, kad laimėtų maksimumą balsų rinkimuose, o vėliau jį nustumtų į politikos ir aktyvaus gyvenimo pašalį. Po rokiruotės postus pasidalintų jaunesni ir pilni įvairiausių ambicijų partijos nariai ar ją remiantys verslininkai.

Yra ir kita teorija. Šios kadencijos metu į Lietuvą, o tuo pačiu ir į rajoną, ateis rimtos europinės investicijos. Jų dalybose niekas nenori būti nuošalėje.

Intriga sukurta. Kaip bus iš tiesų, pamatysime tik po rinkimų.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video