2024/05/18

Veiklumo deficitas sporto veteranams negresia

Sekmadienio popietę į Kupiškio kultūros centro vitražų salę susirinkę žmonės sportą kadaise laikė savo gyvenimo varikliu, krauju ir druska. Jų jaunystė viesulu prašvilpė karaliaujant stadionuose ir sporto salėse. Šių vyrų ir moterų triumfo liudytojais ir brangiomis relikvijomis liko iškovoti diplomai, medaliai, taurės. Ir nors daugelio dabarties senjorų garbanos (jeigu jų dar yra) jau seniai papuoštos sidabro gijomis, jie ne tik sapnuose, bet neretai ir tikrovėje dar tebemuša įvarčius, taikliai svaido kamuolį į krepšį, skrieja slidėmis nuo kalno… Tai teikia atgaivą sielai ir kūnui.

Šiame rajono sporto veteranų klubo „Šaltinis“ narių suėjime (jame po koncerto apsilankė ir dainininkas Andrius Rimiškis su savo vadybininku bei tėvais) tie, kurie labiau sublizgėjo per nesenas bendraamžių varžybas vėl gavo dovanų. Tris mėnesius „Merkurijaus“ kavinės atskiroje salėje vykusiame šaškių-šachmatų turnyre dalyvavo 23 minėtų sporto šakų mėgėjai. Daugiausia laurų susižėrė Romualdas Rinkevičius iš Palėvenėlės. Jis tapo pajėgiausiu šaškininku ir antros vietos apdovanojimus pelnė šachmatininkų varžybose. Antras tarp šaškių žaidėjų buvo noriūnietis Petras Šakalys, trečias – Viktoras Naglys iš Kupiškio. Prie šachmatų stalo geriausiai sekėsi adomyniečiui Stasiui Gružui. Trečiąją vietą iškovojo Nikolajus Berdejavas.

Per vakaronę šiems proto mankštos nugalėtojams ir prizininkams buvo įteiktos klubo taurės, medaliai ir diplomai. Taurėmis taip pat apdovanoti tarp sporto veteranų pernai geriausiais rajone pripažinti stalo tenisininkai Algis Dešukas (jis „nepramušamas“ aikštėje ir lietuviškojo ritinio gynėjas), Vilija Razgūnienė, tinklininkas Algimantas Prievelis bei sėkmingiausiai rajono jaunuosius futbolininkus ugdantis Ričardas Puntuzas.

Po jų į salės vidurį kviesti kiti „Šaltinio“ nariai. Išskirtinio dėmesio susilaukė praėjusiais metais savo gimtadienių jubiliejus šventę senjorai. Pasveikinti buvo Adelė Gaškienė, Jūratė Sipavičienė, Elena Telyčėnienė, Algimantas Jasaitis, Albinas Vaižmužis, Romas Vesalauskas, Romualdas Rinkevičius, Petras Steponavičius, Vytautas Švedas, Algimantas Seibutis. Jiems dainą skyrė ir visus vakaro dalyvius linksmino pirmąkart Kupiškyje koncertavęs Naivių laisvalaikio centro moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Juliaus Žiūko.

Dovanų atvežė ir į tradicinę kupiškėnų šventę su jais užmegzti draugystės saitų atvykę svečiai buvęs ilgametis Biržų rajono sportinio sąjūdžio vadovas, anekdotų karaliumi tituluotas Mykolas Taujanskas bei šiame mieste dirbantis pirmasis Atėnų olimpinės vicečempionės Austros Skujytės treneris, mūsų kraštietis Vytautas Klemka. Biržiečiai, mūsiškių aktyvios veiklos paakinti, žadėjo greitai imtis iniciatyvos į analogišką klubą burti savo rajono sporto veteranus, organizuočiau dalyvauti varžybose.

Tuo tarpu šaltiniečiai šią žiemą ir toliau nesirengia dykai leisti laiką. Pasak klubo prezidento Romo Semėno, artimiausiu metu ketinama juos kviesti į biliardo ir smiginio varžybas, o jei bus daugiau sniego, planuojama parungtyniauti ir su slidėmis.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video