2024/05/02

Policija operatyvumu nespinduliuoja

Ketvirtadienį, po darbo, į Kupiškio vaikų ir jaunimo ugdymo centrą „Varpelis“ savo atžalų atvykusi pasiimti kupiškėnė Edita Kriaučiūnienė patyrė dvigubą akibrokštą. Su vaikais grįžusi prie kooperatyvui „Pieno puta“ priklausančio automobilio „VW Polo“, moteris rado išdaužtą šio durelių lango stiklą.

Iš automobilio pavogta rankinė ne tik su jos, bet ir jos šeimos narių asmens dokumentais, mokėjimo kortelėmis, automobilio dokumentais ir pinigais (apie 40 Lt).

Nukentėjusioji iš karto telefonu apie įvykį pranešė policijai, tačiau jai buvo pasakyta, kad pareigūnai greitai neatvažiuos. Taip kad teks laukti, o jog reiks kiurksoti šaltyje su vaikais – ne jų problemos. Policininkų buvo sulaukta po gero pusvalandžio. Įvykis įformintas, viskas sutvarkyta, tačiau nukentėjusiąją papiktino ne tik policininkų operatyvumo stoka, bet ir komisariato vadovo Anatolijaus Krestovo žodžiai, esą pati nukentėjusioji kalta, kad paliko rankinę automobilyje, komisariatas neturys tiek darbuotojų, kad pristatytų prie kiekvienos mašinos.

Ponios Editos į komisariatą buvo paprašyta atvykti penktadienį, devintą ryto, pas tyrėją. Tuo metu atvykusi nukentėjusioji sužinojo, jog duomenys apie vagystę iki šio dar net neatkeliavę. Mat daug dokumentų nugvelbta, daug rašymo dėl jų, nėr tiek laisvų darbuotojų. Nors, pasak moters, nuėjus į komisariatą matyti, jog kokie aštuoni stovi be darbo, cigaretę traukia.

Prevencinis patruliavimas miesto gatvėmis taip pat kelia juoką. Du metus vaikus į darželį vežiojanti E. Kriaučiūnienė teigė niekad nepastebėjusi, jog pastarieji praeitų neapšviestomis gatvėmis, kad ir pvz., pro „Varpelį“. Prieš keletą dienų ten taip pat buvo apvogtas automobilis, tądien, kai apvogtas Editos automobilis, už valandos chuliganų apstumdyta, apspjaudyta mokytoja. Ką gi, turbūt policininkai taip pat žino, jog neapšviestomis teritorijomis mūsų mieste vaikščioti nesaugu…

E. Kriaučiūnienė kreipiasi į kupiškėnus ir sako esanti pasiryžusi sumokėti tiek, kiek reikės, gražinusiems jai rankinę su svarbiais dokumentais. Radusiems dokumentus moteris prašo pranešti telefonu (8~687) 9 30 15. Be to, ji ragina žmones apie patirtus panašius įvykius nenutylėti ir vis tik kreiptis į policiją. Gal bent jau prieš rinkimus, kai daugelis asmenų nori būti itin geri, paprastų piliečių patirtais nuostoliais bus susidomėta.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video