2024/05/02

Apskrities viršininkė neišgirdo visos tiesos

Vyriausybei sugalvojus, kad nusikalstamumo prevenciją turėtų kontroliuoti apskrities viršininko administracija, ketvirtadienį Apskrities viršininkė Gema Umbrasienė sukvietė pirmąjį pasitarimą, kuriame dalyvavo pakankamai rimtų vyrų, atstovaujančių taip vadinamai sunkiajai artilerijai.

Anų laikų laikraščiai, norėdami pabrėžti įvykio svarbą, išvardindavo susirinkime dalyvavusius aukštus pareigūnus, tuo pačiu lyg ir nustatydami svarstyto klausimo prabą. Pabandysime eiti istorijos pramintu keliu.

Į posėdį atvyko apskrityje rinkti Seimo nariai Viktoras Rinkevičius ir Skirmantas Pabedinskas, Vyriausybės atstovas apskrityje Leonas Alesionka, Panevėžio ir Kupiškio rajono merai Povilas Žagūnis ir Leonas Apšega, Apygardos prokuroras Justinas Pupka, Panevėžio Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Stanislovas Poliakas, Panevėžio ir Kupiškio rajonų policijos komisariatų viršininkai Sergejus Smirnovas ir Anatolijus Krestovas. Susirinkimą vedė Apskrities viršininkė Gema Umbrasienė. Kompanija , be abejo, solidi.

Pokalbyje buvo aptarta aibė įvairių klausimų, kurių pamatas buvo plačiai nuskambėjęs praėjusios vasaros įvykis Geležių kaime (agresyvūs vyriškiai konfliktavo su Panevėžio rajono meru P. Žagūniu, Seimo nariu Antanu Matulu bei policijos pareigūnais) ir incidentas tarp jaunimo grupių Subačiuje.

Konstatavus, kad kriminogeninė padėtis Panevėžio apskrityje, lyginant su kitomis Lietuvos apskritimis, nėra bloga, vyrai pradėjo dėstyti, ko trūksta, kad padėtis regione dar labiau pagerėtų. Tų pasiūlymų sąrašo išdėstymas užėmė apie pusantros valandos. Beje, keli iš jų buvo pakankami racionalūs.

Posėdžio dalyviai, kaip ir pritinka rimtai publikai, klausimus svarstė prisimindami savo asmeninę patirtį, o kai kada ir neklystamumą bei toliaregiškumą. Tuo tarpu beveik visi susirinkime dalyvavę teisėsaugos profesionalai aktyviai šiame posėdyje nesireiškė.

Po susirinkimo “Mintys„ apskrities viršininkės G. Umbrasienės pasiteiravo, ar ji nepastebėjo, kad viso beveik dvi valandas užtrukusio pokalbio metu jai ant ausų buvo kabinami makaronai.

Apie tai skaitykite kitą savaitę.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video