2024/05/02

Debatai ne tik politinėmis temomis

Po truputį, bet nenumaldomai artėja vasario 25-oji, diena, kai Lietuvoje rinksime net 60-ties miestų ir rajonų savivaldybių tarybas.

Nuo to, kaip baigsis šie rinkimai, priklausys ne tik rajono, bet iš dalies ir kiekvieno iš mūsų gyvenimas. Todėl labai svarbu, kad išsirinktume tinkamiausius politikus, galinčius atstovauti ir ginti mūsų interesus. Į rinkimus eina daug partijų, dar daugiau politikų. Visiems aišku, kad iš tokios margos paletės išsirinkti pačius tinkamiausius nėra paprasta jau vien todėl, kad rinkėjai gerai nepažįsta visų kandidatų ir jų siekių.

Vienas iš būdų geriau juos pažinti – politiniai debatai, kurių metu politikai išdėsto savo poziciją, atsako į oponentų ir visuomenės atstovų klausimus.

Vakar “Minčių„ redakcijoje buvo surengti pirmieji tokie debatai, kuriuose dalyvavo devynių Lietuvos partijų rajono skyrių pirmininkai ar kiti deleguoti politikai: Rimantas Adomauskas (Naujoji sąjunga), Albertas Audickas (Liberalų ir centro sąjunga), Virginijus Andrijauskas (Darbo partija), Jonas Blaževičius (Socialdemokratai), Dangirdas Mikšys (R.Pakso koalicija “Už tvarką ir teisingumą), Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga), Rimantas Navanglauskas (Liberalų sąjūdis), Kazys Stančikas (Krikščionys demokratai), Jonas Jarutis (Valstiečiai liaudininkai). Nesulaukta tik Pilietinės demokratijos partijos atstovo.

Plačiau apie debatus skaitykite kitame “Minčių„ numeryje.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video