2024/05/17

Per vėtrą dalis rajono skendėjo tamsoje

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje pradėjusi siautėti vėtra (vėjo greitis vietomis siekė net 33,6 metro per sekundę) labiausiai nusiaubė pajūrį. Tūkstančiai žmonių buvo likę be elektros, vanduo pradėjo semti Klaipėdos senamiestį, daug kur kelius buvo užtvėrę išgriuvę medžiai. Vėjovartų, elektros tiekimo trikdžių buvo ir kituose mūsų šalies rajonuose. Uraganinis vėjas, nors ir švelniau, bet kliudė ir kupiškėnus.

AB „Rytų skirstomieji tinklai“ Kupiškio skyriaus viršininkas Algirdas Baltrūnas informavo, kad gedimus likviduojančios elektrikų brigados budėjo ir dirbo visą naktį – nuo praėjusio sekmadienio 22 val. kuomet labiausiai sustiprėjo vėjas. Žinoma, naktį gedimai buvo tik lokalizuojami. Prašvitus 7 brigados pasklido po rajoną. Iš rikiuotės buvo išėjusios 26 aukštos įtampos pastotės, užregistruota apie 50 žemos įtampos gedimų. Be elektros buvo likusi Adomynė ir aplinkiniai kaimai (Bugailiškiai, Vadonys, Pukniai, Mieliūnai ir kt.), Palėvenėlė, dalis Alizavos. Ryte čia elektra sutvarkyta. Vakar iki 11 val. ryto dar nebuvo atnaujintas elektros tiekimas Žaideliams. A. Baltrūnas patikino, jog iki vakaro visi pagrindiniai elektros energijos vartotojai ją turėtų gauti, nors vis dar sulaukiama naujų pranešimų apie gedimus.

Kupiškio mieste, pasak viršininko, elektros tiekimas praktiškai nutrūkęs nebuvo. Tik naktį gal sekundėlei buvo jos srovė dingusi.

Apie patirtus nuostolius A. Baltrūnas sakė dar negalįs nieko konkretaus pasakyti. Jie bus suskaičiuoti ir apibendrinti vėliau. Be to, vis dar nerimstantis vėjas taip pat nieko gero nežada.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Romusis Jablonskas sakė, kad savaitgalį jie sulaukė vienintelio iškvietimo dėl vėjo išversto medžio Kupiškyje S. Dariaus ir S. Girėno g., kuris trukdė automobiliams išvažiuoti iš kiemo. Ugniagesiai gelbėtojai jį patraukė ir supjaustė. Komunalininkams beliko tik pirmadienį jo liekanas išvežti.

Darbo nestigo valytojams, kurie ne tik šlavė gatves, bet ir rinko nudraskytas medžių šakas. Vienas kitas gyventojas skundėsi, kad vėjas nuplėšė šiferio lakštą nuo stogo, kad išdaužė neuždarytą laiptinės langą ar nuplėšė vieną kitą sudūlėjusį lentgalį nuo pastatų.

Tad išgirdus sinoptikų prognozę apie stiprėsiantį vėją visiems mums pravartu apeiti savo ūkį ir pasižiūrėti, ar viskas uždaryta, gerai pritvirtinta ir be reikalo nekišti nosies iš namų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video