2024/05/17

Nelaimingas atsitikimas apgaubtas paslaptimis

“Mintys„ gruodžio mėnesį rašė apie nelaimingą atsitikimą, kurio metu griūvantis medis sužalojo miške dirbusį žmogų.

Ši istorija sudomino ne tik skaitytojus, bet ir Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnus. Šios savaitės pradžioje nelaimingą atsitikimą tiriantis inspektorius “Mintims„ pasakojo, kad tyrimas dar tebevyksta, bet inspekcija turi rimtų įtarimų, jog sužalotas žmogus dirbo nelegaliai.

Nelaimė atsitiko lapkričio 28 dieną. Į Kupiškio ligoninę atvežtas vyriškis medikams pasakojo, kad jis padėjo nepažįstamai moteriškei remontuoti stogą ir nukrito nuo kopėčių iš dviejų su puse metro aukščio. Tą pačią dieną rimtai sužalotas žmogus buvo nuvežtas į Panevėžio ligoninę. Ten jį aplankė Panevėžio Vyriausiojo policijos komisariato tyrėjas ir apklausė nukentėjusįjį. Šis pakartojo tą pačią istoriją apie kopėčias ir nepažįstamą moteriškę bei pareiškė, kad niekam neturi jokių pretenzijų.

Darbo inspekcijai šis vyriškio pasakojimas sukėlė įtarimų, kurie dar labiau padidėjo, kai nukentėjusiojo žmona policijai papasakojo, kad jos vyras jau kelis mėnesius dirba miške. Inspektoriai išsiaiškino, kad leidimą kirsti mišką nelaimės vietoje turi Rokiškio bendrovė “Miško draugas„, bet ji sudarė sutartį su Panevėžio UAB “KEVID„, kuri ir vykdo miško kirtimo darbus.

Tikrinant nukentėjusiojo informaciją, paaiškėjo, kad jis traumą patyrė dirbdamas minėtus darbus. Pjaunant vieną medį, griuvo šalia augęs kitas ir pataikė ant medkirčio. Kodėl jo pasakojimas ir inspektorių surinkta informacija skiriasi, dar aiškinamasi, bet tikimasi, kad artimiausiu metu ši istorija pasieks teismą.

Darbo inspekcijos specialistai “Mintims„ pasakojo, kad ne taip jau retai darbe traumas patyrę žmonės, ko gero, įkalbėti darbdavių, kuria ir pateikia darbdaviams palankias istorijas. Jie kažkodėl nepagalvoja, kad už jų sužeidimus gali būti sumokėtos nemažos kompensacijos, o nuo sužalojimų mirus, jei Darbo inspekcija nustato kokius nors pažeidimus, darbdavys nukentėjusiojo šeimai turi sumokėti net 100 vidutinių darbo užmokesčių pašalpą.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video