2024/05/17

Dešimt rajono sodybų galės jaustis saugiai

Rajono policijos ir Savivaldybės pastangomis nuo sausio vidurio dešimt atokesnių rajono sodybų bus aprūpintos specialiais mobiliaisiais įrengimais, kuriais sodybų gyventojai operatyviai galės išsikviesti pagalbą – policiją, gaisrininkus ar medikus.

Seniūnijos jau pateikė sąrašus sodybų, kuriose būtų galima tuos įrenginius įjungti. Artimiausiu metu specialistai nustatys, kur yra geras ryšys. Ten ir bus sumontuotas aparatas.

Šis įtaisas yra patogus tuo, kad senesniems sodybų gyventojams nereikės vargti renkant vienokius ar kitokius numerius, kuriuos iškilus pavojui ar nutikus bėdai galima labai greitai pamiršti. Paprasčiausiai, nuspaudus mygtuką, pakaks pasakyti, kad reikia policijos ar gaisrinės, ir specialiosios tarnybos nedelsiant prisistatys.

Be to, jei nusikaltėliai netikėtai įsibrautų į namus, ir gyventojai nebegalėtų kviestis pagalbos, aparatas vistiek fiksuotų, kas vyksta, o operatorius nedelsiant į įvykio vietą nusiųstų reikiamų tarnybų pareigūnus.

Paklaustas, kodėl tik dešimt sodybų bus aprūpinta tais aparatais, rajono policijos komisariato viršininkas Anatolijus Krestovas sakė, kad šį kartą rajonas gauna tik tiek aparatų. Be mūsų rajono, mobilius įrenginius dar gaus Akmenės, Anykščių, Biržų, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio ir Visagino gyventojai. Tai tik pirmoji šios programos dalis. Ateityje šių paslaugų tinklas turėtų plėstis.

Gyventojams labai patogu ir tai, kad nepigiais aparatais trejus metus galės naudotis nemokamai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video