2024/05/17

Metų veikla įvertinta prestižinėmis nominacijomis

Štai ir pasibaigė 2006-ieji. Dirbome, plušome kaip kas galėjome ar sugebėjome. “Minčių„ skaitytojų paakinti nutarėme nominuoti daugiausia diskusijų ir ginčų sukėlusių straipsnių herojus. Teigiama, kad juokas ir lengva ironija dar nė vieno žmogaus nenuvarė į kapus, tad tenesupyksta tie, kurie tapo vienos ar kitos nominacijos pretendentais, o vėliau ir nugalėtojais.

Kol kas “Mintys„ nepretenduoja į garsiuosius Arūno Valinsko “Svogūnus„, bet, ką gali žinoti, gal ateityje ir mes surengsime panašią ceremoniją.

Ilgai mąstę ir svarstę, o dar ir į skaitytojų nuomonę atsižvelgę, nutarėme įsteigti 11 ryškiausių nominacijų. Tai Metų kumštis, Metų snaiperis, Metų ekskursijų vadovai, Metų politikas, Metų degustatorius, Metų statybininkas, Metų kelininkas, Metų strategas, Metų darbdavė, Metų saldainiukas ir Metų šuomenas.

Metų darbdavės titulas, teisingiau pasakius, nominacija, atiteko Kupiškio ligoninės vaikų ligų skyriaus vedėjai Vandai SAVUKIENEI, už jos pačios pasirašytas vidaus tvarkos taisykles, kuriose buvo teigiama, kad slaugančios, nemaitinančios motinos susitvarko palatą ir išsiplauna grindis. Kaip sakoma, tvarka turi būti! O dar žinant, kad Kupiškio rajonui pakankamai aktuali nedarbo problema, tikrai pagirtinas vedėjos žingsnis siekiant šią bėdą išguiti iš mūsų krašto.

Metų degustatoriaus nominaciją iškovojo UAB “Durpeta„ eksporto vadybininkas Valentinas BEINORIS, įtikinęs, kad Račiupio upelis aukštupyje yra idealiai švarus, ir kaip mat korespondento akyse iki dugno išlenkęs visą puodelį Račiupio vandens!

Stipriausiu Metų strategu tapo meras Leonas APŠEGA. Rajono ūkininkams pradėjus kentėti nuo vilkų išpuolių ir negalint imtis jokių realių veiksmų, mat pilkuosius plėšikus saugo begalė įstatymų, meras kaip mat sukūrė strateginį planą: “reikia susirinkti visiems rajono medžiotojų būrelių nariams, apsupti mišką, o tada jau vilkams ragai!„

Metų kelininkas – Kupiškio seniūnas Julius SEMĖNAS, žmonių gerovei vienas pats nutaręs disponuoti valstybės turtu ir ūkininkui Gediminui Strazdui, prieš tai prisaikdinęs jį sutvarkyti keliuką į Visgiūnų karjerą, leidęs išsivežti “vieną kitą priekabą„ valstybei priklausančio žvyro.

Ryškiausio Metų politiko nominacija atiteko Daliui JANKAUSKUI, nepaklususiam, neva, rajono konservatorių vadui ir dėlto, jo manymu, “išeliminuotam„ iš politikos elito.

Metų statybininku buvo išrinktas Kupiškio rajono vicemeras Jonas JARUTIS. Neabejingi bet kokiam veiksmui Kupiškio gyventojai mynė ir mynė redakcijos slenkstį, teigdami, kad vicemeras pačiame miesto centre vykdo nelegalią statybą. Tuo tarpu pats J. Jarutis vis statė ir statė, kėlė dulkes, “kurios iš proto vedė jautresnius kaimynus„. Tik “Mintims„ įsikišus paaiškėjo, kad antrojo rajono žmogaus užsispyrimas statyti buvo visiškai teisėtas veiksmas.

Metų kumščio titulas atiteko Kupiškio rajono policijos komisariato policininkui Vitui KURKLIUI, nutarusiam, kad jo kumštis yra valstybinės reikšmės ir sukėlusiam muštynes alaus bare, Kraštiečių mikrorajone.

Kaip taikliausias Metų snaiperis pagarsėjo buvęs policininkas Virginijus ULDUKIS, dar balandžio 29 d. vienu, bet snaiperiškai taikliu šūviu S. Dariaus ir S. Girėno gatvės kieme (pro langus žiūrint vaikams) paklojęs šunį ir tokiu būdu įrodęs, kad mūsų rajone egzistuoja “civilizuota eutanazija„.

Metų ekskursijų vadovo nominaciją pasidalino du pretendentai – Liberalų ir centro sąjungos rajono skyriaus pirmininkas Albertas AUDICKAS ir jo pavaduotojas Audronijus ZULONAS, darbo metu namų bendrijų pirmininkams organizavę pažintinę-poilsinę kelionę į sostinę.

Metų saldainiuko nominacija paskirta Tėvynės sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkui Vytautui MOCKUI už straipsnių ciklą “Tas saldus saldus melas ( Arba apie dešimtąjį L. Apšegos jausmą).

Paskutinioji – Metų šoumeno nominacija, be ilgų svarstymų ir diskusijų, už ekvilibristinius skrydžius automobiliu Kupiškio gatvėse, už visišką kelio ženklų nepaisymą, už žygdarbius bandant pakišti suklastotą atestatą Mykolo Riomerio universitete, už vizitą į Rokiškio apylinkės prokuratūrą, siekiant pakeisti kardomąją priemonę ir bandant įtikinti, jog jis yra anksčiau minėto universiteto studentas, kai jau seniai buvo pašalintas, atitenka Renatui STANČIKUI.

“Mintys„ sveikina nominantus linkėdamos geros kloties jų veikloje, taip pat sveikos ironijos bei saviironijos ir viliasi, jog šių nominacijų skaičius Raudonosios Ugninės Kiaulės metais gerokai išaugs.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video