2024/05/05

Patys remontuojate, patys ir apsišvieskite

Geros iniciatyvos ne visuomet suteikia naudą jų sumanytojams. Rugpjūtį “Mintyse„ (rugpjūčio 3 d. Nr. 88 G. Jurgėlo straipsnis “Prie alaus bokalo gimsta geros idėjos„) buvo rašoma apie tai, kad Pergalės gatvės 20-ojo namo gyventojai savo pačių iniciatyva ir lėšomis suremontavo visą trijų aukštų gyvenamąjį namą ir išties jaukiai sutvarkė aplinką. Daugelis skaitytojų žavėjosi šių kupiškėnų darbštumu ir siekiu nedejuojant ir nieko neprašant savo gyvenamąją aplinką kurti šiandien ir patiems.

Straipsnyje buvo rašoma, kaip žmonės, atsisakę suplanuotų atostogų, visą laisvalaikį ir, žinoma, sutaupytus pinigėlius skyrė namo, kuriame yra 12 butų, remontui. Šiam darbui jiems net statybininkų neprireikė, visus remonto darbus jie atliko patys savo jėgomis.

Pasirodo, ir be reikalo tai darė. Mat jau beveik trejus metus laukia nesulaukia, kada prie jų namo bus sutvarkytas gatvės apšvietimas. Į redakciją skambinusieji namo gyventojai sakė, kad norintys labai nedaug, tiesiog, jog išnyktų tamsa, kad prie Pergalės gatvės 20-ojo namo būtų įrengtas gatvės apšvietimas. Tamsiais, darganotais vakarais nei suaugusiems, nei tuo labiau vaikams, nejauku pareiti į gražiai ir kultūringai sutvarkytus namus. Kaip paaiškės vėliau, ne tik kad nejauku, bet ir nesaugu! Pasak šio namo gyventojų, jie, mokantys visus privalomus mokesčius, ne kartą kreipėsi į UAB “Kupiškio komunalininką„, kitas, gyventojų manymu, atsakingas institucijas. Iki šiol jų prašymas lieka be atsako. Ką ten be atsako, vienoje kontoroje, pasak gyventojų, net buvo atšauta: sugebėjot remontą pasidaryti, o čia jau lempos įsisukti nebegalite!

Anot tvarkingų gyventojų, galėti tai gali, bet ar tai bus teisėta, ar pagaliau jie patys privalo tai daryti. O gal jų namas tiesiog yra ne Kupiškio miesto, o kažkokioje išskirtinėje zonoje?!

Praėjusią savaitę panašią situaciją S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gale (už tilto) Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis motyvavo tuo, kad mūsų komunalininkai nebeturi tokiems darbams atlikti licencijos, kuri pagal Statybos įstatymą tokiu atveju – būtina. Kiti rangovai, kurie turi teisę įrengti gatvių apšvietimą, dabar ir taip darbų nestokoja.

Patvirtinus 2007-ųjų rajono biudžetą, jame bus išskirta ir atskira eilutė elektros remontui. Belieka tik laukti ar “į šią eilutę„ pateks Pergalės 20 namo apšvietimas?

O kol laukiame, štai visai neseniai, gruodžio 18 d. naktį, prie šio namo nepažįstami asmenys sumušė kupiškėną A. K. ir atėmė iš jo piniginę, kurioje buvo asmens dokumentai bei pinigai.

Ar tik iniciatyvumas neatsigręš į namo gyventojus antruoju lazdos galu? Ar tik nenutiks taip, kad savo bei vaikų saugumu iniciatyvūs namo gyventojai taip pat turės pasirūpinti patys?!

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video