2024/05/05

Medžiotojai prieš nemedžiotojus

Istorija žino pačių įvairiausių žmonijos skirstymo metodikų. Žmonės skirtomi į vyrus ir moteris, į vaikus ir suaugusius, į išmintingus ir nelabai gudrius, į policininkus ir ne, o mūsų rajone, atrodo, gyventojus linkstama skirstyti į medžiotojus ir nemedžiotojus.

Pasakojama, kad po miškus su šautuvais vaikščiojantys vyrai iš aukšto žiūri į kitus piliečius ir juos vertina su atlaidžia pašaipėle.

Artėjant rinkimams, pasidomėjome, ar visi rajone veikiančių arba tik egzistuojančių politinių partijų pirmieji asmenys priklauso tai pačiai žmonijos rūšiai. Pasirodo, kad ir šiuo požiūriu rinkėjai turės iš ko rinktis.

Suskaičiavome, kad rajone yra dešimt politinių partijų. Keturių pirmininkai ar kitaip vadinami vadovai yra medžiotojai, penki jiems nepriklauso, o vienas – medžiotojas su stažu, bet jau penkeri metai nebeima šautuvo į rankas.

Medžiotojai:

Virginijus Andrijauskas (Darbo partija ),

Jonas Jarutis ( Valstiečiai liaudininkai),

Albertas Audickas (Liberalų ir centro sąjunga),

Irmantas Švagždys (Pilietinės demokratijos partija).

Nemedžiotojai:

Rimantas Navanglauskas (Liberalų sąjūdis),

Vytautas Mockus (Tėvynės sąjunga),

Rapolas Lukoševičius (Socialdemokratų partija),

Petras Remeikis (Krikščionių demokratų partija),

Dangirdas Mikšys (Tvarka ir teisingumas).

Naujosios sąjungos (socialliberalų) rajono skyriaus pirmininkas Rimantas Adomauskas galėtų būti priskiriamas ir vieniems, ir kitiems. Šis ilgametis medžiotojas jau daugiau nei penkeri metai nebemedžioja.

Prognozuoti ir vienų, ir kitų galimybes ateinančiuose rinkimuose būtų per drąsu. Patys medžiotojai ir nemedžiotojai savo galimybes vertina nesikuklindami. Taryboje yra dvidešimt penkios vietos, o pasikalbėjus su kai kuriais vietiniais partijų vadovais ir išklausius, kiek jie planuoja turėti mandatų, Tarybos narių skaičių reikėtų bent jau padvigubinti.

Neseniai rajone viešėję konservatorių vadai neslėpė, kad jie tikisi Taryboje ne mažiau aštuonių ar devynių vietų. Laimėti rinkimus galvojantys valstiečiai liaudininkai, be abejo, taikosi į dar didesnį vietų skaičių. Nė vienas pakalbintas partijos skyriaus lyderis neminėjo, kad tikisi turėti mažiau kaip dvi ar tris vietas, o kai kurie svajoja ir apie penkis šešis mandatus.

Rinkėjų balsų medžioklė jau prasidėjo, nors iki oficialaus šios medžioklės sezono pradžios dar liko daugiau nei mėnuo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video