2024/05/18

Švedės klausė Kupiškio jaunimo patarimų

Antradienį Kupiškyje viešėjo Švedijos Save the Children („Gelbėkit vaikus“) organizacijos atstovės Monica Lundgren ir Ulrika Persson, Lietuvos vaikų teisių gynimo organizacijos (LVTGO) „Gelbėkit vaikus“ projektų vadovės Jurgita Petraitienė ir Jurga Mataitytė-Diržienė. Viešnių vizito tikslas – vaikų dienos centrų veikla ir smurto prevencija Lietuvoje, LVTGO „Gelbėkit vaikus“ aktualijos. Be Kupiškio, jos dar lankėsi Vilniuje ir Šiauliuose.

Mūsų mieste viešnios domėjosi VšĮ Kupiškio vaikų dienos centras veikla, susitiko su Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje veikiančios grupės „Prieš smurtą“ buvusiomis narėmis, dabar besimokančiomis gimnazijoje. Šios grupės, kuriai vadovauja socialinė pedagogė Gražina Jurėnienė, tikslas – kurti saugesnę aplinką vaikams mokykloje ir bendruomenėje, ugdyti aplinkos nepakantumą smurtui. Jaunimas vykdo prevencinį darbą, renka informaciją bei suteikia žinių apie problemą, moko jaunesniųjų klasių vaikus bendrauti be smurto. Merginos viešnias supažindino su šios grupės veikla. Užsimezgė šilta diskusija. Buvo dalijamasi švediška ir lietuviška patirtimi.

Švedijos ir Lietuvos organizacijos atstoves priėmęs meras buvo maloniai nustebęs, kai sužinojo, kad Seimo rūmuose, pasirašant Kovo 11-osios Nepriklausomybės aktą, salėje buvo ir viena iš viešnių – M. Lundgren. Su rajono vadovu vaikų teisių gynimo organizacijos atstovės bendravo švietimo, socialinėmis temomis.

Viešnios apsilankė ir Vaikų teisių apsaugos tarnyboje, domėjosi jos funkcijomis, kaip tarnyba atstovauja vaikų interesams ir pan.

„Gelbėkit vaikus/Save the Children Lithuania“ – tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video