2024/05/18

Futbolo batalijų baigmei – dovanų desertas

Beveik kaip iškilmingose puikių rezultatų pasiekusių šalies sportininkų pagerbtuvėse jautėsi rajono mokyklų futbolininkai po praėjusio penktadienio pavakarę Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos didžiojoje sporto salėje nuslopusių batalijų.

Finalinio turnyro dalyviai čia susilaukė išskirtinio dėmesio. Gavo ne tik dovanų. Šokiais juos sveikino mokytojos Joanos Jankauskienės parengtos vietos merginos. Žaidėjams, jų treneriams, žiūrovams dainų pynes skyrė jaunosios dainininkės. Negana to – paskui visos komandos buvo pakviestos prie futbolo rėmėjų kraštiečių Gintaro Tamošiūno iš Vilniaus ir Sauliaus Stuko iš Kėdainių vaišių stalo pasmaguriauti tortais, troškulį nuginti gaiviaisiais gėrimais.

Iki to momento tądien darbo per akis turėjo keturios 1989 metais gimusių ir jaunesnių futbolininkų komandos, prasimušusios pro varžybų sietą į baigiamąsias salės futbolo turnyro kovas. Šių sėkmės ir laimės globotinių bilietai atiteko Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės ir Salamiesčio pagrindinės mokyklų, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus ir Pandėlio (Rokiškio r.) gimnazijų ekipoms, dviejuose pogrupiuose nustūmusioms skapiškėnus bei rudiliečius.

Pusfinalio susitikimuose Ričardo Puntuzo treniruojami matulioniečiai lengvai (5:1) susitvarkė su pandėliečio Audriaus Deksnio auklėtiniais, o salamiestėnės Jurgitos Naikauskienės ugdytiniai neturėjo jokių prošvaisčių laimėti prieš galingiau žaidusį salės šeimininkų (treneris Gediminas Uldukis) penketuką. Jis iškovojo pergalę pasekme 6:2.

Lemiamoje dvikovoje dėl rajono kūno kultūros ir sporto centro taurės ietis sukryžiavo abiejų mūsų miesto didžiųjų mokyklų sportininkai. Jų tarpusavio akistata sukėlė didelį jaunųjų futbolo sirgalių susidomėjimą. Turėdami savo sienų ir žiūrovų pranašumą rezultatu 2:0 nugalėjo gimnazijos atstovai. Sporto centro antrojo laipsnio diplomu tenkinosi P. Matulionio mokyklos salės futbolo komanda. Trečiaisiais prizininkais tapo svečiai iš kaimyninio Pandėlio, kurie dažniau pralauždami salamiestėnų gynybą nukonkuravo juos santykiu 5:1.

Vis dėlto, leisdami per rankas ką tik gautą pagrindinį atviro mūsų rajono moksleivių futbolo lygos čempionato trofėjų – G. Tamošiūno ir S. Stuko įsteigtą pereinamąją taurę, – labiausiai iš laimės tirpo aukso medaliais papuošti pandėliečiai. Šie vaikinukai augo kaip ant mielių ir nuo jų adresu už ankstesnėse rungtynėse pademonstruotą kovingumą bei ryžtą pirmenybių organizatorių tariamų žodžių.

Dviem ratais nuo pavasario iki rudens rajono mokyklų stadionuose vykusiose varžybose jaunieji Pandėlio futbolo mėgėjai pasiekė keturias pergales, vieną mačą baigė lygiosiomis ir kartą turėjo nuryti pralaimėjimo kartėlį. Surinkusi 10 taškų (trimis mažiau nei nugalėtojai), sidabrą pelnė P. Matulionio mokyklos komanda, o bronzą – skapiškėnai (kūno kultūros mokytojas Vytautas Starkus).

Puikiomis knygomis apie futbolą apdovanoti buvo ir kiekvienos ekipos lyderiai: Vykintas Miežis (Pandėlys), Jonas Kairevičius (Salamiestis), Dovydas Bačanskas (Skapiškis) bei Laurynas Skardžius (Kupiškio gimnazija).

Šios lauko ir salės futbolo kovų baigmės šventės surengimu rūpinęsis varžybų vyriausiasis teisėjas Gediminas Uldukis “Mintis„ informavo, kad vienas iš rėmėjų S. Stukas prisipažino nesitikėjęs, jog dėl jų taurės moksleiviai rungsis ketverius metus iš eilės. Jis džiaugėsi išaugusiu komandų meistriškumu, tolygesniais rungtynių rezultatais. Tačiau apmaudu, kad iki šiol rajone nesiplečia pirmenybių geografija. Čempionate dalyvauja vis tos pačios ekipos. Šiemet jų netgi sumažėjo. Iš pavasarį startavusių šešių komandų kvapo varžyboms baigti neužteko Rudilių Jono Laužiko (mokyt. Eitaras Kriauza) ir gimnazijos futbolininkams. O žaisti futbolą norinčių vaikų visur netrūksta. Kūno kultūros mokytojai neturėtų užgniaužti jų iniciatyvos, privalo keisti požiūrį į šią vieną iš populiariausių šalyje sporto šaką.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video