2024/05/18

Siekia “žaliojo„ diplomo

Žemės ūkio rūmų atstovė savivaldai rajone Genė Žilinskienė “Mintims„ sakė, jog tarp kupiškėnų ūkininkų yra pretendentų gauti “žaliąjį„ diplomą. Šiomis dienomis pas juos lankėsi Žemės ūkio ministerijos bei Žemės ūkio rūmų atstovų komisija ir nustatė, kad jie gali dalyvauti ir trečiajame šios atrankos etape.

Toks ūkių sertifikavimas Lietuvoje surengtas pirmą kartą. Atitinkamą dokumentą gavusieji jų savininkai turės teisę priimti atlikti gamybinę praktiką Žemės ūkio universiteto, aukštesniųjų žemės ūkio mokyklų, kolegijų studentus ar profesinių mokyklų moksleivius, tikriausiai ir užsieniečius.

Į trečiąjį etapą pateko ūkininkas Antanas Jonušys iš Gyvakarų, migonietis Algirdas Balevičius, adomynietis Vytautas Vizbaras, Liudas Breskus iš Šepetos, Puožo kaimo ūkininkai Zigmantas Aleksandravičius ir Gediminas Aleksandravičius.

Pašnekovės žiniomis, šis diplomas nesietinas su kokia nors materialia nauda, bus labiau prestižo dalykas, bet galbūt dalyvaujančiam kokiame nors konkurse lems papildomų balų.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video