2024/05/05

Muštynių Kraštiečiuose aidai: prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą

Lapkričio 4 dienos numeryje “Mintys„ rašė apie muštynes prie alaus baro Kraštiečiuose, kurių metu buvo sumuštas vyriškis. Liudininkų teigimu, jį primušęs policijos pareigūnas Vitas Kurklys su keliais sugėrovais iki pasirodant policijos ekipažui iš įvykio vietos pasišalino.

Nukentėjusiam Dariui Vitkui, kuris po incidento buvo nugabentas į ligoninę, medikai nustatė girtumo laipsnį, o jį sumušusios kompanijos girtumas nebuvo nustatinėjamas, nes po muštynių vyrai kažkur dingo.

Kol kas tik įvykio liudininkų teigimu, V. Kurklys su kompanija buvo išgėrę ir šiame bare dar gėrė alaus. Tačiau, kaip žinia, žodžių prie bylos neprisiūsi.

Kaip po įvykio “Mintims„ pasakojo alaus baro savininkė, pavakary išgerti alaus užėjo neuniformuotas policininkas V. Kurklys su vienu iš savo brolių ir du jai nepažįstami vyrai. Moteriai pasirodė, kad svečiai jau buvo įkaušę. Bare jie išgėrė po butelį alaus ir užsisakė dar po vieną. Kompanijai begeriant po antrąjį butelį, į barą atėjo kažkoks aukštas vyriškis (vėliau paaiškėjo, kad tai buvo D. Vitkus). Tarp jo ir V. Kurklio kompanijos kilo konfliktas, pasibaigęs muštynėms ant baro laiptų. Liudininkės tvirtinimu atėjusįjį mušė policininkas ir du nepažįstamieji, o pareigūno brolis nesėkmingai bandė sutramdyti įsisiautėjusius kompanionus.

Po incidento buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl V. Kurklio, kuris muštynėse dalyvavo ne darbo metu, veiksmų. Patikrinimą pavesta atlikti rajono Policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkui Vytautui Stančikui, nes muštynėse dalyvavęs policininkas šiuo metu yra jam pavaldžios tarnybos pareigūnas, kuris per savo darbo metus policijoje yra gavęs šešias nuobaudas, tarp jų du griežtus papeikimus.

Po patikrinimo surinkta medžiaga buvo nusiųsta į rajono apylinkės prokuratūrą, kuri lapkričio 27 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šiuo metu prokurorai jau iškėlė baudžiamąją bylą.

Konflikto tarp D. Vitkaus ir V.Kurklio kompanijos priežastys iki šiol nėra iki galo aiškios. Viena iš versijų – tai galėjo būti senas konfliktas tarp policininko, anksčiau dirbusio areštinėje, ir joje sėdėjusio sulaikytojo.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video