2024/05/05

Šepetiškiai moka Rimiškio dainas

Ir jaunas, ir senas, ir mažas, ir didelis šepetiškis sekmadienio vakarą smagiai lingavo ir nuoširdžiai plojo bendruomenės šventėje, kurioje koncertavo pirmojo „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojas Andrius Rimiškis. Beje, prieš koncertą netgi girdėjosi abejonių: negi tikrai pats Andrius koncertuos Šepetoje? Šios išsisklaidė „žvaigždūnui“ pakilus į mokyklos sporto salės sceną.

Iš tiesų buvo smagu matyti, jog į A. Rimiškio dainų taktą lingavo ir lazdele pasirėmusi močiutė, ir dainininko autografo su užrašų knygele bei fotoaparatu belaukiantis mažiukas, ir jo tėveliai. Kiek nedrąsūs koncerto pradžioje itin gausiai susirinkę šepetiškiai greitai įsisiūbavo, nuskambėjo ne vienas bisas. A. Rimiškis per koncertą vis pašpilkuodavo ir ragindavo smagiau laiką leisti du rimtus dėdes, sėdinčius antroje eilėje, – Kupiškio seniūnijos seniūną Julių Vytautą Semėną ir rajono mero pavaduotoją Joną Jarutį. Pakalbinti šepetiškiai džiaugėsi smagiu suėjimu, atitikusiu ir vyresniosios, ir jaunesniosios kartos lūkesčius.

Per koncerto pertraukėlę padėkos raštais ir simbolinėmis paskatinamosiomis dovanėlės apdovanoti trylikos gražiausiai besitvarkančių kiemų šeimininkai: Onutė ir Juozas Blužai, Birutė ir Vidmantas Skukauskai, Daiva ir Kęstutis Šliževičiai, Alma ir Tautvilis Karaliūnai, Rita ir Laimis Glinskiai, Rima ir Artūras Liaudanskai, Milda ir Algimantas Čepai, Dalia ir Antanas Einoriai (už gražiausią balkoną), Danutė ir Jonas Šveikauskai, Nijolė ir Rimvydas Zaborskai, Stasė Aučiūnienė, Sigita ir Kęstas Galvanauskai bei už pavyzdingai tvarkomą aplinką – Liepų g. 4 namo gyventojai. Už pastarąjį nuopelną padėka skirta ir UAB „Durpetai“.

Gražiausių sodybų apžiūra Šepetoje šiemet vyko pirmą kartą. Komisija apžiūrėjo visą gyvenvietę. Buvo nuspręsta prizinių vietų neskirstyti, o simboliškai pagerbti visų gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkus.

Tradiciškai buvo pasveikinti bendruomenės nariai, šiemet iki lapkričio mėnesio švenčiantys sukaktis. Jų buvo net aštuoniolika. Bendruomenės pirmininkė Ona Petrauskienė nepamiršo pasveikinti ir tądien gimtadienį šventusio Sauliaus Morkūno. Po koncerto smagi vakaronė vyko bendruomenės namuose.

Renginys buvo organizuotas kaip viena sudėtinių projekto, teikto ir finansuoto Žėmes ūkio ministerijos, sudedamųjų dalių. Šepetos kaimo bendruomenei pagal projektą buvo skirta 18 tūkst. litų vaikų žaidimo aikštelei įrengti ir rudens šventei organizuoti. Prie daugiabučių namų B. Slieko įmonė „Lingera“ jau baigia įrengti vaikų žaidimo aikštelę. Mažuosius šepetiškius džiugins trejos sūpynės, erdvi smėlio dėžė, pavėsinė. Šiemet kiek prasiplėtė ir 109 narius vienijančios bendruomenės būstinės patalpos. Už pagalbą, nuoširdų bendravimą bei bendradarbiavimą su Šepetos kaimo bendruomene, jos pirmininkė O. Petrauskienė dėkinga ir seniūnui J. V. Semėnui.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video