2024/05/18

Važinėjimą po rūbų džiovyklą stabdantys stulpeliai nereikalingi

Penktadienį posėdžiavusios Kupiškio rajono kelių saugaus eismo komisijos darbotvarkėje buvo numatyta apsvarstyti tris klausimus. Vienas iš jų – dėl kelio ženklų įrengimo rekonstruotoje Jaunimo g. skankryžoje – atidėtas patikslinti.

Apsvarstyta ir nuspręsta tenkinti Panevėžio visuomenės sveikatos centro (VSC), kuriam posėdyje atstovavo A. Buška, prašymą. Rajono kelių saugaus eismo komisijai pateiktame prašyme teigiama, kad Panevėžio VSC apskrityje turimos patalpos nulėmė tai, jog centro Laboratorinių tyrimų padalinį teko įsteigti Kupiškyje. Į Panevėžio VSC Kupiškio filialo patalpose esančią laboratoriją tiriamoji medžiaga pristatoma iš visų apskrities rajonų. Interesantai, atvykę darbo reikalais, neranda kur sustoti ties Vytauto g. 30 pastatu. Reikalinga, kad darbo reikalais į Panevėžio VSC Kupiškio filialą atvykę asmenys turėtų galimybę sustoti ir stovėti ties paradiniu įėjimu į įstaigą. Prašymas motyvuojamas tuo, jog į laboratoriją pristatoma tiriamoji medžiaga neretai būna infekuota, o tai reikalauja imtis tam tikrų atsargumo priemonių jos transportavimo ir pristatymo į laboratoriją metu.

Nutarus tenkinti prašymą, trumpa diskusija kilo dėl to, kokį kelio ženklą ties Panevėžio VSC Kupiškio filialu statyti – ar draudžiantį sustoti (išskyrus su leidimais), ar žymintį rezervuotą sustojimo vietą. Rajono tarybai nuspręsta teikti komisijos sprendimą minėtoje vietoje statyti kelio ženklą 531 „Rezervuota stovėjimo vieta“ VSC klientams, galiojantį darbo dienomis darbo valandomis.

Kitas rajono kelių saugaus eismo komisijos svarstytas klausimas – daugiabučių namų savininkų bendrijų „Ramunė“ (Šimonio g. 1) ir „Gintaras“ (P. Mažylio g. 10) prašymas. Gyventojai prašė pastatyti draudžiančius eismą ženklus prie įvažiavimų į bendrą gyvenamųjų namų kiemą, nes dienomis kieme automobilius stato atvežantys vaikus į/iš vaikų darželio, nakčiai kieme automobilius palieka Šimonio g. 2 ir Šimonio g. 3 namų gyventojai, o iš darbo grįžusių žmonių automobiliai lieka ant šaligatvių, jais užstatomas įvažiavimas į kiemą.

Antra prašymo dalis – įbetonuoti stulpelius ant šaligatvio nuo P. Mažylio g. 10 namo į P. Mažylio g. 12 namą ir ant žalios vejos nuo Šimonio g. 1 į Šimonio g. 3 namą, teigiant jog šiomis vietomis didžiuliu greičiu nuolat važinėja automobiliai, keldami grėsmę kieme žaidžiančių vaikų saugumui.

Bendru komisijos narių sutarimu priimtas sprendimas netenkinti prašymo statyti draudžiamų eismą ženklų. Anot komisijos narių, visame mieste pasipildų grandininė reakcija. Komisijos pirmininkas Jonas Jarutis išsakė siūlymą kreiptis į rajono tarybą dėl namų kiemų stovėjimo aikštelių praplėtimo. Pasak A. Odino, reikėtų galvoti apie mokamą automobilių stovėjimo aikštelę, vieniems aikšteles praplėčiant, kitiems dėl kokių nors priežasčių to nepadarant, kiltų nepasitenkinimas. Be to, tam reikėtų milžiniškų lėšų.

Nutarta pavesti komunalininkams įbetonuoti stulpelius ant šaligatvio tarp P. Mažylio g. 10 ir 12 namų, o tai daryti tarp Šimonio g. 1 ir 3 namų, kur stovi drabužių džiovykla, pasak su padėtimi susipažinusių komisijos narių, nėra tikslinga.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video