2024/05/18

Kupiškėnas tarp geriausių pasaulio atletų

Monte Karle (Monako kunigaikštystė) sekmadienio vakare 600 svečių susirinko į iškilmingą vakarą, kurį tiesiogiai transliavo LRT II kanalas.Vakarą organizavo Tarptautinė lengvosios atletikos federacijų asociacija(IAAF).Jame buvo paskelbti 2006-ųjų metų geriausi pasaulio lengvaatlečiai. Vyrų grupėje tarp trijų nominantų buvo ir Virgilijaus Aleknos pavardė.

Sporto mėgėjai interneto apklausoje mūsų kraštietį, šiemet laimėjusį Europos čempiono vardą, nepralaimėjusį nė vienerių varžybų išrinko geriausiu pasaulio lengvaatlečiu, tačiau tai sudarė tiktai trečdalį visų rinkimų taškų. Kai buvo suskaičiuoti trenerių ir nacionalinių lengvosios atletikos federacijų taškai-pirma vieta buvo pripažinta Arafui Povelui (Arafa Powell) iš Jamaikos. Tarp moterų geriausia pasaulio lengvaatlete buvo pripažinta amerikietė Sanye Richards.

Nebe pirmą kartą V. Alekna yra pristatytas gauti geriausio pasaulio lengvaatlečio vardą, todėl tikėkimės, kad 2007 metais Japonijos mieste Osakoje V. Alekna iškovos trečią pasaulio čempiono vardą ir tada nei sporto mėgėjams, nei specialistams nekils klausimų,kas yra geriausias pasaulio lengvaatletis.

——-
Autorius: Valys STABURAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video