2024/05/18

Muštynės Kraštiečiuose – uždelsto veikimo ar nesprogusi bomba?

Lygiai prieš savaitę, spalio 28 dieną, alaus bare Kraštiečių mikrorajone, išgėrę vyrai sukėlė muštynes, kurios bent jau dviem iš jų nepraeis be pėdsakų.

Tiesą sakant, vienas vyriškis jau nukentėjo. Po vyriškai pasiaiškintų santykių jis pateko į ligoninę. Ten suteikus pagalbą, žmogus buvo paleistas. Kitam muštynių dalyviui rezultatų teks palaukti dar kokią savaitę. Kas laukia kitų, dar neaišku.

Tą šeštadienį keliolika minučių po 16 valandos į rajono policijos komisariatą paskambino bare dirbanti barmenė Lina Vidugirienė (ji tuo pačiu ir baro savininkė) ir pranešė, kad bare vyksta muštynės. Į Kraštiečius nuvykę policininkai mušeikų jau neberado. Kaip tokiais atvejais įprasta, mūšio lauke buvo likęs tik nukentėjusysis. Pareigūnai iškvietė Greitąją medicinos pagalbą, kuri primuštą vyriškį išvežė į ligoninę.

Alaus baro, ant kurio laiptų įvyko muštynės, savininkė „Mintims“ pasakojo, kad į barą atėjo policininkas Vitas Kurklys su broliu ir dar dviem jai nepažįstamais vyrais. Barmenei pasirodė, kad vyrai į barą atėjo jau įkaušę. Čia jie užsisakė po butelį alaus. Išgėrę užsisakė dar po vieną. Vyrams geriant antrąjį butelį, į barą užėjo, kaip pasakojo barmenė, aukštas jai nepažįstamas vyras, tarp kurio ir V. Kurklio kompanijos kilo incidentas. Nuo ko jis prasidėjo, dabar sunku pasakyti. Bare prasidėjęs konfliktas tęsėsi lauke ant laiptų. Baro darbuotoja ir keli aplinkinių namų gyventojai matė, kaip policininkas ir du jo bendrai mušė žmogų. Žinoma, trims įveikti vieną nebuvo itin sudėtinga. Vienintelis iš kompanijos – pareigūno brolis – bandė sutramdyti savuosius, tačiau taikdarystė sekėsi nekaip.

Po muštynių dar kelias dienas bare kabojo sumušto vyriškio kepurė, primenanti savaitės senumo incidentą. Vakar dingo ir ji…

V. Kurklys, jau kitais metais savo penkiasdešimtmetį švęsiantis pareigūnas, konflikto metu buvo neuniformuotas. Praėjęs šeštadienis buvo ne jo darbo diena. Į incidentą su baro lankytoju jis įsipainiojo kartu su vienu iš savo brolių. Dar vienas jų brolis yra rajono policijos viršininko pavaduotojas Sigitas Kurklys, vadovaujantis kriminalinei policijai.

Nors muštynės įvyko jau prieš savaitę, “Mintys„ apie jas sužinojo tik užvakar. Policijos suvestinėse apie tai nebuvo pranešta.

Keista (o gal visiškai dėsninga) tradicija – kai tik kokiame nors įvykyje, kurį netrukus gali tekti pavadinti nusikaltimu, dalyvauja policininkai ar jiems artimi žmonės, apie tai kažkodėl nepranešama. Žurnalistams apie tokius įvykius tenka rinkti informaciją kitais, neoficialiais kanalais. Tuo tarpu policijoje prasideda įvairūs tyrimai, patikrinimai…

Šį kartą taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Vito Kurklio veiksmų, kuris pavestas Policijos Viešosios tvarkos skyriaus viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkui Vytautui Stančikui, nes muštynėse dalyvavęs policininkas yra jam pavaldžios tarnybos pareigūnas.

Tarnybinį patikrinimą pradėjęs V. Stančikas muštynių detalių ir pareigūno rolės jose nenorėjo komentuoti, tačiau žadėjo patikrinimą baigti per dvi savaites (yra nemažai liudininkų ir įvykio versijų, kurias reikia išsiaiškinti) ir tada pateikti oficialią įvykio versiją bei įvertinti pareigūno veiksmus.

Gal tada uždelsto veikimo bomba nugriaudės ir kitai kariavusių šalių pusei?

Kol kas V. Stančikas tepasakė, kad muštynėse nukentėjęs kupiškėnas Darius Vitkus nėra policijos klientas.

Viešosios tvarkos skyriaus viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio patruliu šiuo metu dirbantis V. Kurklys per savo tarnybos laiką jau yra gavęs šešias nuobaudas, tarp jų du griežtus papeikimus.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video