2024/04/29

Alizavos seniūnija neklauso

Prie Alizavos seniūnijos Nodiejiškių kaimo kapinių jau seniai auga į rekordus pretenduojanti visokių atliekų krūva. Čia atvykstantys žmonės, neapsikentę ne tik teršiamos aplinkos, bet ir nepagarbos mirusiesiems, pradėjo skambinti pavojaus varpais. “Mintys„, gavusios tokį signalą, pasikalbėjo su aplinkosaugininkais. Šie, įsitikinę, kad tikrai prie minėtų kapinių užveistas gyvatynas, prieš kokias dvi savaites Alizavos seniūnijai liepė šitą šiukšlyną susitvarkyti.

Antradienį vykdami visai kitais reikalais pro šias vietas, užsukome ir į Nodiejiškių kaimo kapines. Ten iki šiol darbai nepakrutėjo iš vietos. Stūkso pilnas šiukšlių konteineris, nežinia kada pajudintas iš vietos, o atliekų kalnas vis auga.

Aplinkos apsaugos agentūros vedėjos pavaduotojas – vyriausiasis aplinkos apsaugos inspektorius Rimantas Adomauskas “Mintims„ sakė, kad bausti seniūnijas ar jų vadovus retai pasitaikanti praktika, tačiau Alizavos seniūnijai ir toliau nesitvarkant, teks taikyti įstatymu numatytas priemones dėl aplinkos teršimo. Valstybinė institucija baus valstybinę instituciją. Neaišku tik kodėl nenubaudė iki šiol. Juk baudėjas gali būti Naujosios Sąjungos lyderis rajone, o nubaustieji – valstiečiai liaudininkai, kurių rankose yra savivaldybė su visomis seniūnijomis, jų seniūnais, šiukšlynais, kapinėmis ir “kapais„, kuriuose, pasirodo, lengvai galima laidoti politinius varžovus.

Kaip čia neprisiminsi Noriūnų seniūno pažado per “Kupiškėnų minčių„ jubiliejų, kad rajono seniūnai dirbs taip, kad žurnalistams netrūktų darbo. A. Zulonas, žinoma, šmaikštavo, bet parodomasis Alizavos seniūnijos neveiklumas ir visiškai teisėtų nurodymų nevykdymas jau nebe juokai.

——-
Autorius: Jurgis MEŠKA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video