2024/04/28

Santrumpa K. M. reiškia ir “Kupiškėnų mintis„, ir Karštą Meilę

Penktadienį “Kupiškėnų mintys„ šventė savo šešiasdešimtmetį. Tuoj po Antrojo pasaulinio karo pasirodęs laikraštis, pasivaikščiojęs Stalino ir komunizmo keliais, tapo Jūsų, kupiškėnai, mintimis.

Į gimtadienį atvyko gausybė svečių. Iškilmėse galėjai sutikti ir Europos parlamento narį Šarūną Birutį, ir Seimo narius Vytautą Galvoną bei Viktorą Rinkevičių, Apskrities administracijos ir rajono Savivaldybės merą Leoną Apšegą, kitus vadovus, kolegas iš Žurnalistų sąjungos ir kitų leidinių bei televizijų, beveik visų rajone veikiančių politinių partijų pirmuosius asmenis, “Minčių„ kaimynus, draugus ir gimines. Šventėje apsilankė net Vilniaus kupiškėnų klubo prezidentė Liucija Venclovaitė. Garbingą vietą šventėje užėmė “Kupiškėnų minčių„ krikštamotė Elena Šerelienė.Būtent ji sugalvojo labiausiai kupiškėnams patikusį pavadinimą, kuriuo laikraštis iki šiol tebesivadina.

Laikraštį gimtadienio proga sveikinę svečiai negailėjo gerų žodžių augančiam leidiniui (negi pyksiesi per šventę…). Net ir tie, kuriems daugiau ar mažiau kliuvo už kokias nors šunybes, nelaikė akmens užantyje, o visų rajono seniūnų vardu kalbėjęs Noriūnų seniūnas Audronijus Zulonas žadėjo, kad jie dirbs taip, kad žurnalistams niekad netrūks darbo.

Laikraščio draugas architektas Vidmantas Buzas “Mintims„ padovanojo nenusakomos veislės ir giminės padarą, po kurio kaklu kabėjo dvi auksinės raidės K ir M. Ponas Vidmantas sakė, kad jos reiškia ir mūsų laikraščio pavadinimą, ir iš vaikystės prisimenamą užrašą apie karštą meilę.

Po jaukios pasisveikinimų ir prisistatymų dalies, kuri nebuvo oficiali (šventės dalyvius maloniai šildė dainininko Sigito Stankūno dainos, kurioms žodžius parašė Kupiškio krašto poetai), kaip dažnai tokiais atvejais pasitaiko, svečiai buvo pakviesti prie vaišių stalo.

Ten prasidėjo visai atviri pokalbiai apie laikraštį, jo įtaką rajonui, valdžiai ir opozicijai, skaitytojų pozicijos formavimui.

Politikai atvirai dalijosi savo planais ir dėstė tarpusavio nesutarimų priežastis. Aptarinėjo Viktoro iš Kėdainių priverstinę emigraciją, įvairias Lietuvos politines bei ekonomines peripetijas ir visi sakė, kad tos temos taip pat turėtų atsidurti “Minčių„ puslapiuose. Kiti svečiai svarstė, kaip laikraštį padaryti dar įdomesnį ir aktualesnį, ir patarinėjo neapsiriboti parapijinėmis aktualijomis.

Šventė greitai prabėgo, o vakar vėl prasidėjo darbas.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video