2024/04/28

Karas keliuose rajoną kol kas aplenkia

Šalies keliuose nuolat žūstant šimtams žmonių, tūkstančiams susižalojant, sudaužant begales automobilių, galima sakyti, kad tikrieji kelių karai mūsų rajoną kol kas aplenkia, pasireiškia tik kai kurie recidyvai.

Rajono policijos komisariato Viešosios policijos viešosios tvarkos skyriaus viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio pateiktoje devynių pirmųjų šių metų mėnesių apžvalgoje teigiama, kad per šį laikotarpį eismo įvykiuose žuvo keturi žmonės.

Šio poskyrio viršininkas Vytautas Stančikas, atlikęs penkerių – šešerių metų analizę, teigia, kad pastebimos žuvusiųjų ir sužalotų žmonių mažėjimo tendencijos. Jau išnyko vadinamosios “juodosios dėmės„, kuriose anksčiau būdavo fiksuojamos nuolatinės nelaimės. Pastaruoju metu yra tinkamai prižiūrimi vietiniai ir krašto keliai, todėl prasto kelio avarijų jau nebebūna. Visgi rajono keliais važinėja apie 100 kelių chuliganų, kurie kelia nuolatinę grėsmę.

V. Stančikas pasakojo, kad šiais metais sulaikyta penkiasdešimt žmonių, kurie vairavo automobilius, neturėdami vairuotojo pažymėjimo. Dar keturiasdešimt devyni veikėjai vairavo ne tik be teisės tai daryti, bet ir būdami neblaivūs. Beveik visi jie yra kupiškėnai arba rajono gyventojai. Štai tas kontingentas ir yra kamikadzės, kurie vaidina nesprogusios bombos vaidmenį. Liūdniausia tai, kad tokių pasivažinėtojų kasmet vis daugėja.

Analizuojant situaciją keliuose, į akis krinta keistokai pažangi tendencija – mažėja neblaivių vairuotojų. Tarkim užpernai per metus policija pagavo 320 girtų vairuotojų, o šiais metais šis skaičius nepasiekė nė dviejų šimtų. Galėtų kilti klausimas, ar policija juos stropiai tebenustatinėja, bet policijos vadai tvirtina, kad šiuo metu policininkai dirba dar intensyviau nei ankstesniais metais. Visgi neblaivūs vairuotojai šiemet sužalojo jau septynis žmones.

Avarijos keliuose pasiskirsto beveik vienodai, tačiau rajoniniuose – žuvo trys žmonės, o krašto – tik vienas. Daugiausiai avarijų buvo pirmadieniais ir šeštadieniais (po penkias), mažiausiai – trečiadieniais ir ketvirtadieniais (po vieną).

Išanalizavus avarijų priežastis, nustatyta, kad dažniausiai jos įvyksta dėl saugaus greičio viršijimo ir neblaivių vairuotojų kaltės.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video