2024/05/14

Kodėl paukštelio netrenkia elektra?

AB Rytų skirstomieji tinklai, prisidėdami prie mokinių neformalaus švietimo ir siekdami apsaugoti juos nuo pavojaus, kylančio dėl nesaugaus elgesio su elektra, pradinukams dovanoja saugaus elgesio su elektra pamokėles „Būk atidus“. Penktadienį toks renginys vyko Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje.

Saugaus elgesio su elektra pamokėlė apie pagrindines atsargumo priemones naudojantis elektros prietaisais ir įrenginiais namuose bei lauke vyko 3a ir 3b klasės mokiniams. Ją vedė mokytojas Donatas Kalkauskas. Aktų salėje buvo pakabintas plakatas, kuriame pavaizduotas namas bei kiemas su daugybe situacijų, kuriose atsiduria jo gyventojai. Vaikai ieškojo pavojingų atvejų, prie plakato šalia jų prisegdami įspėjimo ženklus, buvo supažindami su saugaus elgesio taisyklėmis. Pamokėlei iliustruoti, lengviau suprasti, įsidėmėti ir ateityje išvengti pavojingų klaidų skirta visiems padovanota speciali užduočių knygelė.

Specialistas patarė, kaip teisingai, elgtis pavojingose situacijose, nors neretai kupiškėnai pradinukai patys puikiai žinojo, ką daryti įvairiais gyvenimiškais atvejais, paaiškino, kodėl ant laido tupinčio paukštelio netrenkia elektra, kas yra žaibas ir pan. Pamokėlė daugeliui buvo žaismingas žinių pakartojimas ir įtvirtinimas.

Vaikai aptarė daug įvairių gyvenimiškų pavyzdžių, susijusių su elektra.

Visiems padovanotos spalvingos knygelės, priminsiančios išgirstus patarimus.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video