2024/05/13

Apskrities centras gavo metropolio statusą

Ketvirtadienį, truputį po pusės dvyliktos, Seime buvo paskelbti panevėžiečius itin dominusio balsavimo rezultatai. Paaiškėjo, kad Seimas vienbalsiai pritarė Panevėžiui suteikti metropolio statusą.

Iki šiol juo galėjo pasigirti tik Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir Šiauliai. Ne tik miesto, bet ir visos apskrities gyventojai galėjo pastebėti, kuo kvepia Panevėžio neįtraukimas į didžiųjų šalies miestų sąrašą. Buvo pradėta svarstyti apie kai kurių valstybinių įstaigų iškėlimą iš Panevėžio į Šiaulius ar Vilnių, todėl mūsų regiono gyventojams įvairius savo reikalus tektų tvarkyti gerokai toliau esančiuose centruose.

Kai kurie entuziastingai nusiteikę politikai po tokio Seimo sprendimo kalbėjo, kad dabar atsiras daugiau galimybių sudominti užsienio investuotojus. Metropolinio centro vystymasis turėtų teigiamai atsiliepti ne tik miestui, bet ir visai apskričiai. Pesimistiškiau nusiteikę vyrai neskubėjo su vertinimais – pagyvensim, pamatysim.

Ketvirtadienį nuo popietės iki vėlaus vakaro Panevėžio Laisvės aikštėje, papuoštoje tūkstančiais vaikiškų piešinukų, šėlo panevėžiečiai. Pilietinės akcijos organizatoriai, tarp kurių buvo ir iš Kupiškio krašto kilęs Audrius Rudys, buvo pasiruošę tuos Panevėžiui skirtus piešinukus iškabinti prie Seimo, jei balsavimas būtų pasibaigęs ne miesto naudai. Neprireikė.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video