2024/05/14

Juodpėnai vėl patyrė stresą

Šios gyvenvietės žmonės jau kuris laikas negali ramiai gyventi, o praėjusį penktadienį jie patyrė dar vieną stresą.

Garsiai visame rajone nuskambėję gaisrai Juodpėnų kaime vis dar neišaiškinti. Vietiniai gyventojai mums pasakojo, kad iki šiol miega atviromis akimis, o sulojus šunims, skuba prie langų, gal vėl…

Rugsėjo pabaigoje “Mintys„ išspausdino straipsnį “Berniukas buvo tapęs įkaitu„, kuriame rašėme apie vietinį gyventoją V. P., kuris tiesiog terorizavo kaimą, o kaimynų penkiametį berniuką buvo pagrobęs kaip įkaitą. Rugsėjo 20 dieną į Juodpėnus policija buvo priversta vykti net du kartus. Per pietus sulaikytą V. P. pareigūnai nuvežė Kupiškio medikams, kurie nematė reikalo imtis jokių priemonių ir vyriškį paleido. Po gero pusdienio policininkai vėl skubėjo į Juodpėnus, kur tas pats V. P. siautėjo toliau. Šį kartą pareigūnai pasistengė, kad šis pilietis būtų nuvežtas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę.

Kaimas truputį atsikvėpė, nes galvojo, kad šį kartą neramiojo kaimyno atsikratė ilgesniam laikui. Deja, praėjusį penktadienį vyriškis vėl įžengė į kaimą, vieniems juodpėniškiams sukeldamas nuostabą, kitiems siaubą. Juodpėniečiai sakė, kad pirmasis vyriškio darbas buvo kelionė į aludę alaus.

Juodpėnų žmonės puolė skambinti į policiją – kaip atsitiko, kad kaimą šiurpinantis vyriškis taip greitai vėl atsirado namie. Rajono policijos pareigūnai net nežinojo, kad V. P. paleistas.

Vakar rajono policijos viršininkas Anatolijus Krestovas sakė, kad apie paleidimo aplinkybes galėtų pasakoti Rokiškio gydytojai. Pastarieji nenorėjo komentuoti situacijos, aiškindami, kad apie ligonius jie neteikia informacijos. Viena gydytoja sakė (redakcijai pavardė žinoma), kad ligoninėje tokius asmenis laikyti nėra patogu, nes ir ten jie gali kelti sumaištį. Šioje ligoninėje ilgam žmogų galima sulaikyti tik teismo sprendimu.

Deja, dėl V. P. veiksmų teismas nėra priėmęs jokio sprendimo, nes iš prokuratūros jo nepasiekia bylos. Keli ikiteisminiai tyrimai, kuriuose figūruoja V. P. pradėti ne taip seniai, todėl nieko keisto, kad medžiagos dar nepasiekė teismo. Tačiau V. P. pasipriešinimo policijos pareigūnams istorija tiriama dar nuo praėjusio rudens. Vakar rajono apylinkės teisme mus informavo, kad ne tik ta, bet jokia kita byla, kurioje būtų minimas V. P. teismo nepasiekė.

Taip aplaidžiai ilgai tiriant gana aiškius įvykius, kai kurie piliečiai įgauna nebaudžiamumo kompleksą, o dėl to aplinkiniai negali gyventi visaverčio gyvenimo.

Šiandien juodpėniečių bendruomenės žmonės vėl susitinka su meru Leonu Apšega. Matyt, kad žmonės jau kalbės ne tik apie neištiriamus gaisrus ir kitas problemas, bet ir apie niekaip nesuvaldomą kaimynąâ€¦

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video