2024/05/14

Buvo ir aukcionas

Rudens gėrybių parodos-mugės “Derlius-2006„ dalyvių nuomone, tradicinis šiemetinis renginys labai pavykęs. Juolab kad ir oras buvęs tarsi pagal užsakymą – ir saulėtas, ir nevėjuotas.

Taigi šeštadienį nuo pat ryto iki popietės į tą šventę Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos (KTVM) valdose plūdo ne tik kupiškėnai, bet ir žmonės iš aplinkinių rajonų. Juk dabar pats laikas įsigyti vaismedžių, vaiskrūmių, dekoratyvinių medelių sodinukų, kurių tokiose mugėse yra iš ko rinktis. Dažnas net pasigailėjo, kad pasiėmęs per mažai pinigų, nes ne tik sodinukų, amatininkų gaminių, bet ir maisto produktų buvę labai įvairaus asortimento.

Šventės organizavimo didžiausių rūpesčių, kaip užpernai ir dar ankstesniais metais, ėmėsi KTV mokyklos administracija. Direktorius Bronislovas Rimkus sakė, jog apie galimybę prekiauti kupiškėnų rengiamoje rudens mugėje buvo išsiųsta bent šešiasdešimčiai įmonių, veikiančių Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Rokiškio, Biržų ir kituose rajonuose. Todėl šį kartą mugėje jos lankytojai, o jų tikrai buvo apie du tūkstančius, galėjo nusipirkti įvairių maisto produktų.

Nuotaikingumu vėl nustebino rajono seniūnijų kiemelių apipavidalinimas, šeimininkių išradingumas, jų ir “gaspadorių„ vaišingumas, žmonėms patiko, kad vienodai meiliai buvo priimami ir rajone žinomi asmenys, ir jie, paprasti mugės dalyviai.

Rengėjų pamąstyta ir apie visai naują tokioje šventėje dalyką – maisto gaminių aukcioną. Produktus jam pateikė KTV mokyklos maisto ruošimo profesijos mokytojai ir jų mokiniai. Šventės dalyviai stebėjosi 14-12 kilogramų svorio marmuriniais (obuolių) sūriais, neįprasto dydžio vaisių pyragais, tortais, įdaryta lydeka. Kai ką net glumino aukciono vykdytojo, palaikomo pirkėjų entuziazmo, vis keliamos gaminių kainos. Džiovinti obuolių sūriai buvo parduoti už šimtą bei 80 litų. Tačiau suprantantiems, kiek tokiam gaminiui paruošti reikia sugaišti laiko, sakė, jog tokio sūrio mėgėjai tikrai nepermokėjo.

Be liaudiško sporto – rąsto mėtymo, maišo nešimo, vinių kalimo ir kitokių varžybų, buvo ir jaunimėlio pasivažinėjimo “pupsiuko„ tempiamu velomobiliu, šeimų su mažyliais pasižvalgymų mokyklos pagalbinio ūkio fermoje, kurioje vaikeliai stebėjosi ne tik egzotiškais paukščiais stručiais, emu, bet vienas kitas tik čia pamatė, ir kaip atrodo paprasčiausia avis.

Buvo ir renginio oficialioji dalis. Per ją “Metų ūkis-2006„ rajono konkurso pirmųjų trijų vietų laimėtojams: Puožo kaimo ūkininkams Irenai ir Zigmantui Aleksandravičiams, antašaviečiams Irenai ir Evaldui Šuminams ir Biliūnų kaimo ūkininkui Jonui Pakalniui įteiktos rajono Savivaldybės tarybos paskirtosios premijos. Ne tik juos, bet ir kitus prizų, nominacijų nusipelniusius sveikino rajono mero pavaduotojas Jonas Jarutis. Beje, kiekvienas, prisidėjęs, kad jo seniūnijos kiemas būtų turtingesnis, žaismingesnis, kad griežtų muzikantai, liko pastebėtas ir įvertintas.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video